A nu spune „Scuze”de fiecare data

scuze
scuze
scuze

Femeile isi cer adeseori scuze si nu este de fiecare data un lucru intelept pentru ca pur si simplu nu au de ce sa faca acest lucru. De aceea, de cele mai multe ori, femeile nu sunt castigate din situatiile in care isi tot cer scuze, si ajung sa fie percepute drept slabe si prea umile. Barbatii nu prea fac aceste lucruri.

Asta nu ar trebui sa sugereze ca femeile ar trebui sa imite barbatii si sa ajunga in cele din urma sa nu mai spuna nimic. Asta inseamna doar ca a folosi cuvinte diferite poate diminua efectul negativ in cadrul unor situatii pubolice, de vreme ce oamenii care asculta femeile tind sa se sprijine pe stereotipuri si sa faca presupuneri false.

Ceea ce pot face femeile, daca isi doresc, este de a-si schimba alegerea de cuvinte pe care aleg sa le foloseasca. Poate ca nu va parea atat de mult, insa daca vor face acest lucru, exista o schimbare subtila dar sigura in felul in care se vor simti si felul in care se vor proiecta in ochii altora.

Inca vor parea amabile si curtenitoare, dar si atente cu cei din jur, ceea ce este mult mai natural pentru femei, insa aceste noi cuvinte pot asigura unele masuri ale distantei, demonstrand ca aceste cvinte nu sunt emotionale, ci pur si simplu functionale. Asadar ce ar trebui sa folosim in loc de „Imi pare rau!” sau „Scuze”?

In loc de a spune „Imi pare rau”, femeile pot folosi cuvintele sau fraza urmatoare „Scuzele mele”. Aceasta schimbare de cuvinte iti poate da mai multa incredere decat ai crede si ia de la tine orice urma de supunere si umilinta care se regaseste de obicei in cuvintele „Imi pare rau!”. Natura umana se confrunta cu situatiile in cele mai imprevizibile moduri. Vei shimba felul in care folosesti cuvintele doar in favoarea ta.

Lasă un răspuns