Accesoriile necesare la botez- lumanarile alese

lumanare botez

Botezul marcheaza in stil traditional si religios trecerea catre credinta, de partea lui Iisus. Cu mici diferente de la caz la caz esenta este mereu aceeasi. Si ca un intreg spectacol, botezul implica si nevoia de accesorii printre care si nevoia de lumanari botez.

In stil clasic lumina este un simbol frecvent in biserica. Cand vine vorba de botez tine de drumul parcurs al celui mic, de la intunericul din care vine si pana la lumina cu care se insoteste in drumul sau spre lumina, credinta, Hristos.

Dincolo de ceea ce din punct de vedere religios inseamna aceasta lumanare in ultimii ani exista tot o mai mare tendinta de a face ca lumanarea respectiva sa se incadreze si in planul estetic al unui astfel de eveniment. Totul este tematic, totul tine de un stil abordat, specific noului nascut si sarbatorii in sine, aceea de crestinare si petrecere de dupa. Asa ca lumanarile de botez devin si ele sofisticate. Din marea de optiuni ce poti alege?

Pentru fetite, asa cum era poate de asteptat, se opteaza cel mai adesea pentru lumanari decorate in culori deschise insa placerea si atractia maxima consta in prezenta unui roz dragut. Satinat sau mat, in functie de design vine si varianta potrivita. Cu acelasi stil traditional o lumanare de botez pentru baieti inseamna o lumanare decorata cu elemente de albastru placut. Rosul, portocaliul, nude sau bej sunt alte si alte culori care insotesc acest accesorii insa aici tine de tematica evenimentului si de preferintele fiecaruia in parte.

Ca si design exista numeroase detalii de care se tine cont. O lumanare include acel tulle cu care se imbraca si pentru a fi totul spectaculos pozitionarea acestui material tine din nou de o nota estetica. Poate fi in linie asimetrica sau in varianta clasica insa echilibrand cu volumul adaugat la partea sa de mijloc- in stil clasic aici devine si punctul de sustinere a lumanarii in sine. Cu simbol specific pentru botez de la papusa la ursulet sau fundite lumanarile nu sunt simple. Sau cel putin intr-o nota sofisticata nu se mai doresc simple.

Sclipitoare, adorabile, cu diverse tipuri de material si nuante diverse lumanarile de botez sunt si ele o dilema estetica cand se cer alese.

Lasă un răspuns