Adio injectii!

injectie

Mai ales pentru cei care se tem efectiv de injectii se pare ca viitorul suna din ce in ce mai bine. Asta pentru ca in loc de injectii insa cu eficacitate mare pastilele sunt cele care vor inlocui totul.

Cercetatorii  de la Massachusetts Institute of Technology, dar si de la Massachusetts General Hospital s-au gandit la o varianta mai usoara pentru cei care vor avea nevoie de de injectii. Asa ca au apelat la un simplu substitut si anume pastila. Aceasta se inghite si isi face treaba asa cum trebuie, injectand ulterior substanta necesara in organism. Efectul sau este rapid caci injectia are loc totusi insa intr-un altfel de stil- se injecteaza in peretii stomacului. Insa nu se simte nimic si asta pentru ca in zona nu sunt centri nervosi deci nu se resimte durere sau disconfort.

Exista un risc? Testele de pana acum arata ca nu chiar daca locul injectarii este cu totul altul decat in mod normal. Are doar doi centimetri si unul in diametru si se crede ca nu are de ce sa faca rau in afara faptului ca elibereaza acea substanta necesara pacientului. Nu sunt absorbite ca o simpla pastila tocmai pentru ca marimea nu permite asta insa chiar si daca s-ar intampla asta, asa cum spun cercetatorii, se pare ca oricum actiunea enzimelor nu vor face altceva decat sa activeze substanta din ele ce trebuie oricum sa se elibereze in organism.

In momentul actual tine de un prototip, sunt pastile ce se pot folosi in prima faza pentru cei care sunt dependenti de insulina si isi fac injectii zilnic insa asta nu inseamna ca nu se vor putea folosi ca si metoda moderna pentru alte tipuri de tratament. Se crede chiar si ca vaccinurile se vor putea inlocui cu o astfel de metoda.

Lasă un răspuns