Ai probleme cu inima? Afla cand este indicat sa faci o ecografie cardiaca!

In zilele noastre, auzim tot mai des persoane care se plang ca au probleme cu inima. Desigur, acesta este un termen general utilizat, problemele cu inima putand fi extrem de diverse. Afectiunile ce au legatura cu inima sunt foarte multe, insa acestea pot fi stabilite cu exactitate numai in cadrul unui consult de specialitate si cu investigatiile de rigoare facute.

Desi in trecut majoritatea celor ce sufereau de diverse afectiuni ale inimii erau persoanele trecute de prima tinerete, pe zi ce trece auzim tot mai multe cazuri cu tineri ce se lupta cu boli ale inimii. Din acest motiv, este indicat un consult de specialitate chiar si atunci cand nu simtim vreun simptom, pentru a preveni eventualele afectiuni ce pot aparea ulterior. Iar in cazul in care apar anumite simptome, trebuie efectuat de urgenta un consult.

Clinica Masaya – consultatii de top pentru evaluarea inimii

Pentru a avea parte de servicii de calitate, facute de o echipa de specialisti cu experienta si cursuri in domeniu si ajutati de catre echipamente de ultima tehnologie, Clinica Masaya si-a redeschis portile incepand cu data de 4 mai. Avand in vedere situatia actuala prin care se incearca limitarea raspandirii virusului COVID-19, clinica respecta toate normele de igiena corespunzatoare: consultatiile se fac doar pe baza de programare pentru a se putea respecta distantarea sociala impusa de autoritati, suprafetele sunt constant dezinfectate, iar accesul in clinica se face doar dupa ce se dezinfecteaza mainile, cu masca si manusi si neaparat dupa verificarea temperaturii.

Ecografia cardiaca

Ce este ecografia? Aceasta reprezinta o tehnica non-invaziva prin care, cu ajutorul ultrasunetelor, se pot diagnostica, manageria si urmari afectiunile ce tin de inima. Aceasta practic ofera imagini precise ale muschilor, camerelor si structurilor din interiorul inimii. Nu este nicidecum o tehnica dureroasa si ofera informatiile necesare in timp real.

In cadrul unui consult de specialitate, medicul cardiolog este cel care poate recomanda sau nu efectuarea unei ecografii in cazul unor simptome de afectiune cardiaca precum: sufluri cardiace, lipsa de aer, dureri in piept inexplicabile sau daca am suferit in trecut de un atac de cord sau alte afectiuni cardiace.

Cum se face aceasta ecografie? In timpul investigatiei, pacientul se dezbraca pana la brau si se aseaza pe partea stanga, avand bratul stang sub cap. I se aseaza pe piept o sonda si se foloseste un gel special ce ajuta la transmiterea ultrasunetelor prin piele. Sonda este conectata cu ajutorul unui fir la un aparat ce proceseaza ultrasunetele si afiseaza in timp real imaginile pe ecranul aparatului.

In cadrul clinicii Masaya se poate efectua si o examinare Doppler pentru a estima viteza fluxului sanguin prin diferenta de frecventa emisa de particulele in miscare. In ecografia cardiaca este folosit acest tip de examinare pentru a evalua viteza sangelui care circula prin orificiile valvulare.

Mai multe informatii cu privire la ceea ce implica o ecografie cardiaca putem obtine accesand site-ul oficial al Clinicii Masaya: https://clinicamasaya.ro/ecografia-cardiaca.

Lasă un răspuns