Ajuta-ti bebelusul sa doarma mai bine

Se intampla de foarte multe ori ca unele mamici sa nu stie cum trebuie sa procedeze cu copilul. In momentul in care suntem mamici pentru prima oara nu stim cu trebuie sa procedam ca sa ii oferim copilului ceea ce este mai bun. De fapt, foarte multe mamici au impresia ca se descurca lamentabil de fiecare data cand copilul se trezeste in toiul noptii. Ei bine, trebuie sa fii mai blanda cu tine deoarece plansetele copiilor in miez de noapte sunt mai mult decat normale.

Care este motivul pentru care se trezesc bebelusii? EI bine, se intampla sa se trezeasca tocmai pentru ca le este foarte foame. Sugarii au cicluri scurte de somn cu treziri frecvente si din acest motiv se trezesc foarte des. Conform cercetatorilor, trezirile acestea joaca un rol foarte important in protectia sindromului mortii subtile la sugari, bebelusii fiind nevoiti sa se trezeaza in cazul in care au probleme de respiratie, le este prea cald sau prea frig. De asemenea, este foarte normal ca micutii sa se trezeasca cand le este foame, au un disconfort sau daca sunt intr-o perioada in care au diferite achizitii fizice. Astfel, este absolut firesc ca micutii sa se trezeasca in toiul noptii.

De asemenea, mediul in care micutul isi desfasoara somnul este mai mult decat important. Copilul trebuie sa doarma intr-un mediu aerisit, curat si intr-un patut special. De exemplu, este foart indicat ca micutul sa doarma intr-un patut fabricat din lemn pentru ca acesta asigura copilului un anumit confort.

Pentru a-i asigura copilului un somn de calitate trebuie sa ii inveti semnele. Sigur ca nu este placut sa stai treaz toata noaptea insa nu trebuie sa lasam sa treaca ora de somn a copilului. In momentul in care vezi ca micutul este din ce in ce mai linistit, isi strange pumnisorii, incetineste miscarile sau are o privire incuruntata trebuie sa faci astfel incat sa il pui la somn. Nu il lasa sa devina morocanos si dificil de linistit si actioneaza la timp.

De asemenea, poti sa improvizezi cateva ritualuri inainte de culcare. Transforma somnul intr-o rutina si inainte sa il pui la culcare poti sa ii faci micutului o baita, sa ii faci masaj, sa ii citesti sau sa il legeni. Cercetatorii au descoperit ca sugarii adorm mult mai bine daca simt atingerea unei persoane. Asadar, poti sa ii faci masaj pe spate piticului inainte sa doarma. Astfel, somnul sau va fi mai linistit iar noaptea ta la fel.

Lasă un răspuns