Amuzant si despre animale

Animalele sunt si ele surprinzatoare si la fiecare pas ne demonstreaza ca dincolo de faptul ca nu pot vorbi sunt apropiate de sentimentele umane. Inteleg, daca sunt dresate insa chiar si fara o „pregatire” in acest sens simt si isi dau seama cand oamenii sunt fricosi in fata lor sau cand emana iubire.

Din lista de aspecte curioase iata cateva lucruri amuzante in egala masura:

  • Vaca poate suferi de rusine. Nu este o gluma ci o realitate. Desi nu se cunosc aspectele sub care se va manifesta o stare de acest gen este clar faptul ca daca vei rade de o vaca aceasta va simti rusine in acea postura. Poate ca asa nu va mai da lapte.
  • Elefantii pot sari. Asa masivi cum sunt ei au si aceasta abilitate sa spunem. Oricum multe din modurile in care se manifesta se aseamana cu cele umane. Documentarele au subliniat de-a lungul timpului faptul ca elefantii sufera si ei cand moare unul din ei, ca sunt familisti si fericiti.
  • Girafele sunt cunoscute in special pentru inaltimea lor si mai ales a gatului. Unice in felul lor acestea surprind prin abilitatea de a se scarpina in ureche cu propria limba.
  • Protectie solara toata lumea are nevoie si chiar si animalele. Hipopotamul se pare ca se foloseste de propria transpiratie pentru a se proteja de soare, actionand ca o crema.
  • Cainii au si ei stari apatice, mai fericite sau nu prea si asta se vede in modul in care dau din coada. Spre dreapta inseamna ca sunt fericiti, spre stanga ca sunt tristi, asta pe langa clasica interpretare ca daca nu dau din coada nu sunt tocmai in cea mai buna stare a lor.
  • Leul este stapan pe jungla insa si pe…somn. Astfel reusesete sa isi faca siesta cu 20 de ore de somn pe zi.

Lasă un răspuns