Ar trebui sa renunti?

In viata ai parte de surprize neasteptate. Caci daca ar sti omul ce ar putea pati nici din casa nu ar iesi spune o vorba populara. Dar le luam ca atare desi pe moment simti ca iti cade cerul in cap. Sa schimbi locul de munca nu este tocmai usor pentru ca inseamna sa iti pierzi echilibrul si te provoaca sa faci un alt pas spre un alt domeniu de ce nu.

Dar, vazand partea buna a lucrurilor, decta sa fii dat pe usa afara mai bine sa pleci cu demnitate. Cand stii ca ar trebui sa iti dai demisia? Desgur, oricand vine o oferta mai buna. Sunt insa si aspecte de care sa tii cont indiferent daca ai sau nu inca o oferta de job.

  • Mai multe resaponsabilitati, mai putini bani. Este normal ca o data cu fiecare task ce ti se introduce sa vina si o marire de salariu. Sau in timp. In orice caz sa faci mai multa munca, dar fara recompensa baneasca inseamna sa accepti ca munca ta sa valoreze prea putin. Asa nu merge.
  • Seful e ingrozitor. Saluta pe hol, te chema la el in birou, iti explica proiectele insa de la o vreme este departe de aceasta situatie. Mai mult decat atat, este ingrozitor de greu de suportat. Fie de natura profesionala sau personala biroul inseamna pentru el motiv si loc de a se descarca. Nici asa nu se poate.
  • Stresul. Mai devreme sau mai tarziu, mai mult sau mai putin cu totii resimtim la un moment dat stresul. Dar sa visezi noaptea ce faci la serviciu, sa te trezesti ingrozit/a de ce va urma si cu o temere de a merge la munca este prea mult.
  • Viata personala nu mai exista. Cand te acapareaza prea mult, cand te tine prea mutl departe de familie este clar ca ar trebui sa iti faic ordine in viata. Cariera nu te asteapta acasa…

Si desigur, cand compania este pe o panta descendenta nu trebuie sa eziti sa iti reorientezi interesele.

Lasă un răspuns