Arta alegerii parfumului

Parfumul este foarte important deoarece reprezinta personalitatea unei persoane. De cele mai multe ori femeile nu acorda suficienta atentie alegerii parfumului potrivit. Parfumurile sunt accesoriile indispensabile pe care orice femeie trebuie s ail aiba. Un lucru e cert: niciodata doua parfumuri  nu vor mirosi la fel deoarece fiecare parfum difera in functie de pielea si aroma pielii pe care o are femeia.

Parfumul este stropul de magie de care are nevoie orice femeie. Fiecare femeie isi schimba garderoba cel putin de doua ori pe an insa uita sa isi schimbe parfumul. In functie de sezon si de vremea de afara, aroma aceluiasi parfum se va modifica. Asadar, daca in timpul verii refuzati sa purtati un parfum foarte puternic deoarece va creaza o senzatie de sufoc, in timpul sezonului rece poate fi alegerea ideala. De exemplu, pentru senzonul cald puteti opta pentru arome florale, fructale , fresh iar in timpul sezonului rece arome oriental-lemnoase. De asemenea, trebuie sa tineti cont de faptul ca in timpul iernii parfumul trebuie sa fie mai puternic pentru a putea patrunde printer straturile groase de haine. Pentru ca aroma sa fie mai intense puteti inlocui apa de toaleta cu apa de parfum.  Spre deosebire de apa de toaleta, apa de parfum este mult mai profunda, mai puternica si dureaza mult mai mult.

De asemenea, cand alegem un parfum trebuie sa tinem cont de notele de baza ale acestuia. Exista note de varf, note de mijloc, note de baza. Notele de varf sunt notele aproape insesizabile deoarece mirosul parfumului se va evapora foarte repede, creand doar o simpla impresie. Nota de mijloc reprezinta combinarea parfumului cu mirosul pielii pe care este pulverizat. Acest tip de note dureaza o perioada mai lunga decat cele de varf insa notele de baza sunt cele mai persistente. Toate aceste detalii ne pot fi oferite in magazinele de parfumuri femei.

Un alt criteriu dupa care femeile isi aleg parfumurile sunt culorile preferate. Culorile sunt cele care descriu stare de spirit, de aceea alegerea trebuie sa fie una cat mai adecvata si sa descrie personalitatea persoanei  care il poarta. De exemplu, imbracamintea masculine de culoare neagra se combina foarte bine cu mirosul lemnului de santal si a bergamontei. Femeile care poarta haine negre, se afla la un eveniment si poarta o rochie neagra trebuie sa poarte esente de zambile, piper, vanilie, gardenia etc. Persoanele care iubesc culorile puternice, pline de viata trebuie sa aleaga de asemenea, un parfum complementar. Iubitorii de rosu transmit foarte multa energie prin aceasta culoare si li se potrivesc esentele puternice, pline de viata cum ar fi ghimbirul, moscul sau lemnul de cedru.  Persoanele carora le place culoarea naturii, culoarea verde, trebuie sa incerce parfumuri cu esente florale precum floarea de portocal, iasomia sau florile de lotus. Persoanele care poarta culori pale, roz pal, verde pal, albastru pal etc. sunt recomandate parfumurile florale puternice: caramel, lemn dulce, bujor etc. Culorile cu tenta albastruie si coral amintesc de mare, de prospetime de aceea in timpul purtarii lor trebuie sa folosim esente fresh, discrete cum ar fi lamaia, mere, crin, iasomie sau flori de magnolia.

Lasă un răspuns