Atentie: ce trebuie sa eviti

congelate

Iti este cu mult mai usor sa optezi pentru alimente congelate si semipreparate. Timpul nu iti mai ajunge pentru nimic, simti ca esti presat si cu toate acestea trebuie si sa ai grija de alimentatia ta. In plus, consideri ca in schimbul fast food-ului ai dori sa ai parte de mancare facuta in casa.

Desi poate parea si convenabil cand vine vorba de pret mancarea congelata nu este tocmai cea mai buna alegere. Iata ce alimente ar trebui sa eviti din aceasta lista:

  1. O pizza congelata are numerosi aditivi si cine stie cati conservati si e-uri pe scurt. Asa ca nu te baza pe ideea ca aceasta ar putea aduce acel mix de legume caci acestea sunt supuse congelarii, decongelarii pana cand sa o consumi si unui efect termic de coacere sau dupa caz incalzire si din acest sir de efecte nu mai au valori nutritionale.
  2. Cartofii prajiti sunt cei care vin si ei in varianta de congelare. Insa nu sunt sanatosi deloc. De cele mai multe ori au o cantitate mare de sare inca din fabrica care absoarba acel amidon, pentru a se pastra mai bine. Pe deasupra, se pastreaza in pungi din plastic si asta o vei face si tu pana cand consumi continutul ei. Pungile din plastic nu sunt sanatoase si nici prietenoase cu mediul; imagineaza-ti asta ca efect asupra organismului tau.
  3. Pateuri, placinte si toata gama de acest gen. Sunt cele care se doresc a fi numai puse la cuptor. Insa nici acestea nu sunt din categoria celor care sa te ajute sa te mentii. Mancarea de acasa iti permite un control al ingredientelor!

Chiar daca se spune ca alimentele congelate sunt si ele cu un plus pentru ca nu permit microbilor sa se dezvolte si astfel produsele sunt mai mult timp pastrate si mai bine tine cont de ceea ce consumi.

Lasă un răspuns