Avantajele cu care vine la pachet montarea unui termostat Salus iT 600

www.saluscontrols.ro

Termostatele ambientale sunt dispozitive potrivite atat pentru locuinte, cat si pentru spatiile de birouri sau orice alt gen de locuinte. Ele bifeaza o dubla functie – ajuta la mentinerea unei temperaturi constante si la economisirea combustibilului. Avand in vedere aceste avantaje, pe langa confortul sporit pe care il ofera utilizatorilor, prezenta sa tot mai frecvent intalnita in casele romanilor nu mai este o surpriza.

In cazul in care te numeri printre cei care inca mai au ezitari legate de beneficiile, implicit achizitia unui temostat Salus iT 600, este posibil ca avantajele enumerate in randurile urmatoare sa te convinga.

Despre temostatul ambiental Salus iT 600

Este acel aparat care iti permite sa controlezi si sa comanzi o sursa de incalzire, indiferent ca este vorba despre centrala termica, radiator electric, aeroterma, etc. La fel de util se dovedeste si in cazul unui sistem de climatizare in scopul de a mentine o temperatura optima intr-un anumit spatiu.

In componenta termostatului intra urmatoarele elemente de automatizare: interfata cu consumatorul, elementul de comparatie, regulatorul si traducatorul de temperatura. In afara de aceste componente, un termostat ambiental poate fi dotat si cu un cronotermostat, acela care ofera posibilitatea de a seta temeraturi diferite la anumite intervale de timp sau pentru fiecare dintre zilele saptamanii.

In afara de sistemul Salus iT 600, exista si alte tipuri de termostate ambientale, insa cele mai moderne si avantajoase raman cele electronice. In componenta acestora a fost adaugat un releu electromagnetic, programat de partea electronica. Pozitia contactelor este schimbata in urma comenzilor.

Probabil ca unul dintre cele mai importante beneficii ale montarii unui termostat este acela ca poate reduce costurile implicate cu incalzirea casei cu pana la 30%.

Pe intelesul tuturor, termostatul ambiental detecteaza temperatura in locul ales de utilizator si pune in functiune sistemul de incalzire pentru a ajunge la valoarea setata. Asadar, vei putea regla o anumita temperatura pe timpul zilei, alta pe durata noptii sau in perioadele in care locuinta ramane libera.

Termostatele se gasesc in doua variante – cu fir sau fara fir. Cele fara fir sunt mai moderne si le lipseste firul care face legatura dintre termostat si sursa de incalzire. Asta inseamna ca nu vei mai avea grija sa maschezi acest fir, din dorinta de a mentine aspectul incaperii. Termostatul fara fir este alcatuit din doua unitati – emitatoare si receptoare.

Prima dintre cele doua unitati se conecteaza la sursa de incalzire, fiind pozitionata in aria acestuia, in timp ce unitatea emitatoare se poate amplasa in orice incapere – cele doua comunica prin unde radio. Deoarece nu are fir, termostatul ambiental Salus iT 600 poate fi mutat dintr-o incapere in alta, in functie de nevoi. De preferat sa reglezi termostatul pe o alta frecventa decat cea folosita de aparatele care utilizeaza unde radio din casa ta, pentru a evita eventualele interferente.

Modelele performante de termostat afiseaza nu doar temperatura interioara, ci si pe cea exterioara, au mai multe trepte de temperatura si permite setarea unei valori diferite in fiecare zi a saptamanii. In plus, unele dintre ele ofera posibilitatea de a programa temperatura la intervale de 15, 30 sau 60 de minute.

Asa cum este de asteptat, preturile acestor dispozitive difera in functie de particularitatile si functiile cu care sunt prevazute. Cu cat este mai performant, cu atat va fi mai scump. Pentru a-ti face o idee cu privire la oferte, arunca o privire pe site-ul saluscontrols.ro.

Lasă un răspuns