Avantajele folosirii unui sistem de operare bazat pe linux

Bine v-am regasit dragi cititori la un nou articole pe blog-ul meu. In articolul de astazi am ales sa va spun cate ceva despre Avantajele folosirii unui sistem de operare bazat pe linux. Inainte, pentru ca nici eu nu stiam, detineam windows si eram cel mai fericit atunci cand mi-am upgradat sistemul.

Acum nu mai sunt atat de fericit, pentru ca am constatat ca de vina nu era configuratia calculatorului, ci sistemul de operare. Microsoft fac in asa fel si programeaza windows-ul, ca dupa un anumit timp sa mearga din ce in ce mai greu, pentru a-ti upgrada tu configuratia la calculator. Si bine au facut-o pentru ca au fraierit si fraieresc in continuare lumea.

De ceva timp eu am dat de kubuntu, un sistem de operare bazat pe linux. Dupa cate am inteles este cel mai complex la design, imita intr-un fel anume windows-ul 7, iar cu o tema de pe net sau din galeria proprie, va puteti transforma sistemul de operare kubuntu in windows 7. La capitolul programe eram putin rezervat, nu credeam ca sunt foarte multe programe, dar m-am inselat cand am dat de Muon si Ubuntu Center Software.

Ofera o gama larga de programe cat si de jocuri, iar performantele atinse de acest sistem de operare m-au lasat fara cuvinte. Nu am gasit erori in sistem, doar odata cand am inlocuit in urma unei instalari din consola, cateva programe ce au dus la o distrugere a unei parti din sistemul de operare. Am refacut-o foarte simplu, iar daca se intampla asta la windows, mai mult ca sigur trebuia sa il instalez iar.

Pe langa asta, se inchide si se deschide foarte repede, nu credeam ca poate sa se deschida atat de repede. Am auzit totusi ca cei de la Mac os X, ofera si mai multa securitate, rapiditate si performanta, dar nu reusesc sa instalez.

Va recomand sa incercati sistemele de operare bazate pe linux si aici vorbesc despre : kubuntu, ubuntu, debian si multe altele. Cel mai folosit este kubuntu si ubuntu, iar dintre cele doua eu va recomand Kubuntu. Va multumesc si astept comentariile voastre dupa ce instalati sistemul de operare ales de voi.

Lasă un răspuns