Beneficiile medicinei naturiste

remedii naturiste

Medicina naturista este o metoda de tratament alternativ ce include folosirea diverselor plante si extracte din plante pentru remedierea diverselor afectiuni. Se pare ca este o metoda foarte eficienta si sigura de tratament, obtinand din ce in ce mai multa recunoastere si popularitate la nivel mondial.

Medicina naturista este o componenta a medicinei alternative, este un substitut al practicilor medicinei traditionale pentru prevenirea si tratamentul diverselor afectiuni. Se numara prin cele mai vechi forme de medicina, utilizata atat pentru tratarea afectiunilor fizice cat si psihice. Natura ne pune la dispozitie un numar nelimitat si o varietate de remedii naturiste cu proprietati medicinale uimitoare.

Tratamentele naturiste sunt remedii sanatoase ce prezinta multe beneficii, printre care cel mai important poate fi considerat faptul ca nu intervin in procesul natural de vindecare al organismului. Se amplifica efectiv mecanismul biologic de autoaparare al corpului, in asa fel incat procesul de recuperare sa fie accelerat. Remediile naturiste functioneaza adesea prin stimularea glandelor care secreta diversi hormoni. Acestia inlatura semnalele de stres aferente organelor sau partilor corpului care sunt afectate si inhiba de asemenea anumite procese biologice pentru ca procesul de vindecare sa aiba loc mai rapid.

Datorita tendintei de amplificare a procesului natural de vindecare, corecteaza obiceiurile nesanatoase care duc la afectiuni. In acest fel remediile naturiste contribuie la intarirea sistemului imunitar, fortificand pe cale naturala sistemul de aparare al corpului.

Un sistem imunitar intarit, combinat cu o dieta corespunzatoare si un stil de viata sanatos duc la un metabolism imbunatatit. In acest fel se ajunge la o mai buna absorbtie a elementelor nutritive din dieta. De aceea majoritatea regimurilor bazate pe tratamente naturiste limiteaza sau exclud din alimentatie junk-food-ul sau alte alimente care intervin cu functionarea propice a medicamentelor.

Un alt avantaj, dar nu cel din urma al utilizarii remediilor naturiste este faptul ca exista contraindicatii minime. Medicatia naturista luata la recomandarea specialistilor nutritionisti, practicanti ai Ayurveda, naturopatiei sau homeopatiei are un minimum de efecte secundare, implicand doar ajutorul oferit de mama natura si beneficiile sale.

Lasă un răspuns