Cafeaua corecta

Dimineata, pe racoare cum spune si melodia celebra, cafeaua este cea care iti invigoreaza ziua. Este cea care te trezeste mai bine, cea care  iti da si energia necesara sa iti incepi ziua. Insa nu de fiecare data se intampla sa isi faca si efectul dorit. Asta pentru ca nu este preparata corect.

Desi pare greu de crezut pentru unii cafeaua se pregateste cu rabdare si dupa o reteta specifica pentru ca taria cafeinei sa iti ofere beneficiile sale. Incepand cu ce tip de cafea sa bei iata o comparatie intre cafeaua clasica la filtru si un expresso: daca in primul caz exista o concentratie de 95 pana la 200 de mg de cafeina pentru o ceasca de 230 ml in al doilea caz la 30 de ml ai parte de un maxim de 75 mg de cafeina. Fiecare in parte are valorile sale avantajoase, expresso find mai puternic daca e sa faci o nota comparativa la cantitatea de cafea.

Insa daca vei prefera sa bei cafeaua cu lapte nu te astepta sa fie la fel de tare si cu un acelasi efect. Laptele dilueaza cafeina astfel ca nu se mai poate numi o cafea tare. Pentru asta va trebui sa mizezi si pe boabele de cafea. In cazul celor Arabica vei avea o concentratie de 1,5% in timp ce Robusta are 2,4%.

Din aceeasi categorie de a afla ce tip de cafea este mai potrivita pentru nevoia ta de a te trezi de dimineata afla ca nu este tocmai indicat sa bei cafea din prima ora in care te-ai trezit. Organismul este deja „setat” natural sa isi faca trezirea si primele efecte de  oboseala se vor resimti dupa cel putin o ora. Practic studiile arata ca o cafea isi indeplineste misiunea abia dupa o ora de la trezire si nu are acelasi efect inca de la inceput cand te-ai trezit.

 

Lasă un răspuns