Cand sa iti schimbi uleiul de motor

motor oil
motor oil
motor oil

Cand vine vorba de perioada de timp sau distanta la care ar trebui sa schimbi uleiul de motor pentru masina ta, fiecare mecanic are propria sa parere si recomandare. Este recomandat sa arunci o privire in manualul automobilului tau pentru a vedea cand sugereaza producatorul motorului ca ar trebui sa faci aceasta actiune.

Pana acum cativa ani, era o regula nescrisa ce spunea ca ar fi indicat sa iti schimbi uleiul motorului odata la fiecare 5000 de km parcursi. Tehnologia a avansat si daca e sa folosesti un ulei de motor performant, precum cele din gama Polytron, vei putea schimba uleiul odata la 8000 sau 12000 de kilometri in functie si de recomandarile producatorului. Spre exemplu cei de la Ford recomanda schimbarea uleiului, pentru modelul Fiesta din anul 2011, la fiecare 10000 de kilometri, pe cand cei de la BMW recomanda schimbarea la 15000 de kilometri pentru automobilele din seria 3 din anul 2010.

Era recomandat sa schimbi uleiul in trecut la fiecare 5000 km deoarece motoarele de atunci foloseau uleiuri conventionale de 10-40W. Acum insa uleiurile de motor sintetice sunt cele care sunt folosite, acestea fiind net superioare.

Folosind un ulei sintetic Polytron te vei putea bucura de o eficienta ridicata a motorului masinii tale. Acesta va functiona mai bine si va dezvolta mai multa putere. Toti soferii pasionati apreciaza chiar si cativa cai putere in plus. Pe langa acest avantaj te vei putea bucura de costuri reduse de intretinere intrucat motorul va functiona mai eficient, vei consuma mai putin combustibil si uzura acestuia va fi redusa.

Uleiul de motor Polytron este un ulei de motor ieftin care te va ajuta sa ai grija deplina de motorul masinii tale.

Conteaza foarte mult si de modul in care folosesti automobilul. Distanta la care ar trebui sa schimbi uleiul de motor este influentata in mare parte si de modul in care soferul conduce. In cazul in care masina este folosita foarte mult in traficul aglomerat de oras, cu multe opriri si porniri este posibil sa fie nevoita o schimbare mai frecventa a uleiului. De asemenea in cazul in care masina este folosita pentru perioade indelungate de timp si pe distante prelungite, precum cele din transportul international, frecventa schimbarii uleiului este influentata. Producatorii sugereaza distanta optima la care ar trebui schimbat uleiul, dar aceasta este redata in situatia in care motorul este folosit intr-un mod normal.

Daca esti genul de sofer care ajunge la 6000-7000 de turatii chiar si cand mergi pana la supermarket pentru cumparaturile de weekend, asteapta-te la schimbari de ulei mai dese.

Lasă un răspuns