Care este reteta Coca Cola

De-a lungul timpului lumea s-a tot intrebat ce anume contine bautura carbogazoasa Cola. Reteta a facut atat de multa valva incat multi sunt cei care au inventat minciuni sau cel putin au crezut ca detin reteta Coca Cola si sperau sa aiba un mare castig financiar din asta.

Nu mai este nevoie de presupuneri caci marea companie si-a dezvaluit din reteta, aratand care sunt ingredientele surpriza ce ofera un gust unic. Asa aflam ca delicioasa Coca Cola zero nu are calorii si contine:

  • 99% apa. Desi nu toate aromele sunt dezvaluite, marele secret fiind in continuare pastrat, se afirma si se sustine ca toate sunt naturale.
  • Cafeina, asa cum era de asteptat, ce poate varia intre 25 si 32 de mg pentru fiecare portie de 250 de ml. Avand in vedere ca specialistii recomanda un maxim de 300 de mg pentru un adult este de la sine inteles ca aceasta bautura nu afecteaza asa cum se credea printr-o cantitate exagerata a cafeinei.
  • Contine si fosfor, nu mai mult de 38 de mg. Asta ii da bauturii un gust usor intepator. Insa din nou intr-un raport cu ceea ce se recomanda zilnic, 700 mg pentru adulti, Cola contine mai putin si deloc de speriat.

Contine de asemenea si indulcitori aspartam, ciclamat de sodiu sau acesulfam-K. Cand auzim despre astfel de termeni ne panicam crezand ca sunt cine stie ce daunatori. Nu suna tocmai prietenosi insa sunt avizati in UE. Nici caramelul nu se exclude, cel de tip E150d, ingredientul care ofera culoarea specifica acestei bauturi care si el este avizat ca si folosire in UE.

Una peste alta pana la urma orice tip de bautura acidulata de acest gen se consuma insa cu masura. Avem nevoie de un echilibru si de o viata sanatoasa, nu de excese de orice fel.

 

Lasă un răspuns