Cat de riscanta este meseria ta

risc pompier

Meseria pe care o ai ar putea sa iti aduca atat implinire insa si partea mai putin placuta ce tine de factorul de imbolnavire. Mai toti se plang de ceea ce tine de stres, un aspect ce favorizeaza numeroase boli. Insa pare sa fie unul din cele mai tolerante aspecte legate de modul in care munca iti influenteaza viata si sanatatea.

Iata ce riscuri sunt la unele meserii:

  1. Munca de birou este vazuta de multi ca fiind ideala. Cu toate acestea tine de fapt de perioade lungi in care nu punem muschii la munca. Inactivitatea din acest punct de vedere afecteaza pe termen lung si se pare ca nu putem compensa total cu exercitiile fizice ulterioare. Bolile cardiovasculare sunt cele la care te expui.
  2. Daca faci parte din clasa fermierilor te poti considera castigat avand in vedere faptul ca traiesti intr-un mediu mai curat, mai putin poluat. Insa munca de asa natura implica si expunerea la anumite pesticide, ceea ce ar putea duce pana la declansare unor forme de cancer.
  3. Pilotii au si ei risc de cancer, declansat se pare din cauza radiatiilor cosmice. Asta pe langa ceea ce defineste aceasta meserie, cu riscul de a muri clar si de a asuma responsabilitatea atator vieti.
  4. Pompierii au si ei risc de boala, mai ales la nivelul de inimii si a bunei functionari ale acesteia, pentru ca inhaleaza in mod frecvent fum. Riscul lor este de 7 ori mai mare de a ajunge la un astfel de diagnostic.
  5. Nici cei din constructii nu sunt mai fericiti caci au parte si ei de riscuri cand vine vorba de munca pe care o practica. Din acest punct de vedere acestia risca ca prin expunerea la azbest sa aiba boli de plamani, forme foarte grave care sa le scurteze viata.

Un comentariu la „Cat de riscanta este meseria ta”

Lasă un răspuns