Cat valoreaza Bitcoin?

bitcoin

Bitcoin ofera un mijloc eficient de transfer de bani cu ajutorul internetului si este controlat de o retea descentralizata cu un set de reguli transparente, fiind o buna varianta in detrimentul schimburilor si tranzactiilor reglementate de autoritati centrale si bancare. Desi cel mai important aspect care sta in spatele acestei criptomonede revolutionare este tehnologia, se pune din ce in ce mai des intrebarea „cat valoreaza bitcoin?„. Detaliile tehnice nu prezinta prea mult interes pentru populatie, pretul reprezentand elementul cel mai cautat.

Unele speculatii spun ca pretul unui bitcoin ar putea ajunge si la fabuloasa suma de 1 milion de dolari. Explicatia oferita este caracterul limitat al acestei monede, numarul de bitcoini maxim ce pot exista pe piata tranzactiilor fiind de 21 milioane. In momentul de fata exista in circulatie peste 13 milioane de bitcoin si numarul este in crestere, preconizandu-se ajungerea la un numar de peste 19 milioane pana la finele anului 2022. Aceasta evolutie se bazeaza pe faptul ca rata de emitere a bitcoin scade aproape la jumatate aproximativ o data la patru ani, numarul de bitcoin aflat in circulatie ajungand la predictiile anterioare doar in cazul in care protocolul de emitere nu va fi schimbat. Pe de alta parte criticii bitcoin sunt ingrijorati de faptul ca facilitatile criptomonedei pot favoriza afaceri si tranzactii dubioase, deoarece platile sunt confidentiale si ireversibile.

In ceea ce priveste pretul unui bitcoin, exista un numar mare de factori care il influenteaza, pana in momentul de fata au existat fluctuatii, insa in cele din urma pretul se va stabiliza. Tendinta descendenta din ultima perioada a luat sfarsit, mai ales dupa ce PayPal a anuntat acceptarea bitcoin pentru tranzactii; desi este doar o perioada de test intr-o zona determinata, a reusit sa creasca valoarea bitcoin, insa mai e mult pana sa ajunga la valoarea sa de top.

Odata ce pretul unui bitcoin se va stabiliza si fluctuatiile vor fi nesemnificative, cu siguranta va cunoaste ulterior o evolutie ascendenta. In momentul de fata pretul unui bitcoin se apropie de 400 dolari, mai exact 387 dolari sau 1363 lei. Din fericire, volatilitatea nu afecteaza beneficiile principale ale bitcoin ca mijloc de plata si tranzactionare din punctul A in punctul B. Speculatiile despre bitcoin sunt prezente peste tot, existand si predictii precum ca pana la finele anului 2014 valoarea unui bitcoin va depasi 2000 dolari. Parerile sunt impartite, unii considera ca aceasta valoare este exagerata, altii cred ca este o subestimare in contextul actual al pietei. Odata ce va fi adoptat pe o scara mai larga, volatilitatea va scadea si moneda va fi mult mai atractiva pentru public, avand efect pozitiv asupra cererii de bitcoin si automat provocand o crestere a pretului.

 

Lasă un răspuns