Cazari inedite pe care sa le incerci vara aceasta

kub

Pare comod si mai la indemana sa alegi varianta de cazare la hotel si sa cutreieri cat e ziua de lunga. Doar ca la un moment dat acest stil te va plictisi si vei simti nevoia nu doar sa descoperi noi locatii, ci si sa cauti cazari noi.

Desigur ca raportat la stilul de viata modern si la modul in care te-ai obisnuit pana acum – room service si tot felul de servicii corelate – iti vine greu sa renunti la pretentii de confort. Totusi, decis sa incerci si altceva, descopera cateva sugestii de cazare altfel decat o stii.

Kub-ul

Sunt casute mici de vacante situate in mijlocul naturii. Din punct de vedere al locatiei, trebuie sa stii ca un kub iti ofera sansa de a te reconecta cu natura. Casutele sau kub-urile sunt la distante unele de altele, ofera intimitate si de cum iesi pe terasa dai peste peisajul natural incantator.

Din punct de vedere al confortului, se poate spune ca un kub este echivalentul unei garsoniere. Are tot ce-i trebuie, electrocasnice, ba chiar si conexiune la internet sau aer conditionat. O poti inchiria venind cu familia, singur, sa te reculegi. Fugi de cotodian si imbratiseaza o altfel de idee de vacanta.

Daca esti interesat, rentacuk.com inchiriaza o casa de vacanta.

Butoaiele

Un complex din zona de litoral a tarii, mai precis in Mamaia, ofera cazarea in…butoaie. Acestea sunt situate chiar langa plaja, ceea ce ofera un stil practic pentru turisti. Pe cat suna de rudimentara ideea de fapt aceasta cazare tine cont si de preferintele curente ale turistilor; WiFI, parcare privata, mancare buna.

Desigur ca nu te vei caza in butoiul asa cum il stii, insa micile casute cu acest design si tematica sunt impresionante. Merita incercat.

Trenul

Pentru iubitorii de tren, la poalele Parcului National Maramures ospitalitatea ia forma cazarii in tren. Aici exista si restaurant, bar, terasa. Cazarea pare sa fie modesta caci ce-i drept trenul nu este dintre cele mai spatioase locuri. Doar ca, o astfel de experienta daca te atrage face sa accepti cel putin o provocare de o noapte aici.

Castelul de odinioara

Cum ar fi sa poti sa te intorci in timp la vremea castelurilor? Daca poposesti in Harghita la Zobola ai toate sansele sa retraiesti nostalgia acelor ani. Mai mult decat cazarea in sine, aici vei avea parte si de activitati specifice, plimbari cu trasura, drumetii sau observarea ursilor in habitatul lor.

Hotelul de gheata

Deja vestit in intreaga lume, acest hotel atrage tot mai multi turisti, in special pe cei straini. Desigur ca este deschis in perioada rece a anului, intrucat atunci este si construit, in preajma sarbatorilor de iarna.

Provocarea este sa poti rezista cazat intr-o camera de gheata. Nu are usi, nu are toaleta, cu lumina relativ putina, insa merita sa iti incerci limitele. Din fericire, in imediata apropiere exista si cabane unde accesul cel putin la toaleta este…nelimitat.

Asadar, cand iti doresti sa incerci mai mult decat cazarea la hotelul clasic, cand esti dornic de aventura poti oricand sa incepi  prin a alege o locatie care te pune la incercare.

Lasă un răspuns