Ce alimente sa eviti pentru a scapa de anemie

Curios este cum pentru unii exista o solutie, un tratament ce pentru altii nu functioneaza. Insa in orice caz este cert ca alimentatia joaca si ea un rol important. Te simti bine cand iti faci pofta insa nu la fel se va simti si organismul tau pe termen lung cand mancarea nu este din randul celei mai sanatoase. Si cand vine vorba de anemie ar trebui sa tii cont de anumite alimente pe care sa le eviti.

  1. Stiai ca un consum mai mare de 2 cesti de cafea pe zi dauneaza la absorbita de fier? Conform cosminu.com excesul de cafea dauneaza. Degeaba consumi in egala masura alimente ce contin fier daca organismul tau nu reuseste sa asimileze asta. De vina este prea multa cafea. Dar pe aceeasi lista se include si ceaiul verde sau negru, ce contin de asemenea cafeina.
  2. Excesul de sare dauneaza la absorbia de minerale. Doza recomandata este de maximum 2 g pe zi. Insa chiar si incercand sa respecti asta nu este de neglijat ce produse compuri si ce aport ascuns de sare au acestea.
  3. Excesul de zahar dauneaza si el mai ales cand vine vorba de fixarea fierului in organism. Acum ar fi momentul sa alegi indulcitorii naturali. Acelasi efect asupra organismului il au bauturile carbogazoase si energizante cara ataca si imunitatea. Sa le inlocuiesti este  mai simplu decat crezi, optand pentru sucurile naturale din fructe pe care le poti obtine acasa.
  4. Nici ardeiul iute nu este prea sanatos. Din cauza capsaicinei ardeiul iute va face ca fierul sa se elimine mai repede din organism. Este gustos pentru cei care au astfel de preferinte insa consumat prea mult si prea des nu face prea bine.

Alimentele pe care le consumam pot aduce un aport de vitamine si minerale insa in egala masura pot dauna. Combinatiile nefericite nu sunt singurul exemplu. Iata cum simple alegeri te pot slabi de-a dreptul.

Lasă un răspuns