Se spune ca sunt doua tipuri de oameni, cei care stiu sa disimuleze foarte bine si cei care inca nu au incercat. La un moment dat vei ajunge sa crezi propriile minciuni doar doar nu te vei da de gol. Dincolo de puterea de a te stapani fizic subconstientul te va face sa reactionezi de asa natura incat sa nu iti dai seama cat de multe vei spune fara sa iti dai seama si fara sa fi avut asta in intentie.
Din lista de semne de acest gen, parte a limbajului non verbal, iata cateva exemple ce indentifica…mincinosii:
- Atingerea fetei. Pe langa faptul ca exista nevoia parca de a evita un contact fizic tine de dilatarea vaselor de sange care din cauza tensiunii iti provoaca stari de mancarime. Daca vei observa la cel din fata ta care iti vorbeste ca are tendinta de a se atinge in special pe nas ar trebui sa iti dai seama ca minte fata de ceea ce iti spune.
- Buzele uscate. Din nou din cauza tensiunii si a stresului, cu adrenalina crescuta buzele se usuca si exista tendinta de a le umezi mereu. In plus vorbirea nu va mai fi fluenta de vreme ce uscaciunea gurii si a gatului intervine in pronuntia corecta.
- Lipsa contactului direct. Pentru ca intervine ideea de a evita un contact direct din teama pentru ca ceea ce se spune nu este tocmai adevarat persoana de langa tine nu se va putea uita in ochii tai si mai mult decat atat va incerca sa isi distraga atentia catre obiecte din jur.
- Transpiratia. Ce e drept sunt si oameni care din cauza unor boli vor transpira mai mult si fara sa fie intr-o situatie jenanta sau tensionata. Doar ca atunci cand asta este mai mult decat evident si mai ales la nivelul fetei se intelege ca exista si o mica minciunica la mijloc.
Cand se joaca cu degetele, cand are raspunsuri scurte sau inainte sa iti raspunda se uita intr-o parte in sus, am mai patit sa vad de astea. 🙂