Ce te faci dupa dupa absolvirea facultatii

dupa absolvirea facultatii

Odata cu finalizarea studiilor(liceul, facultatea, etc. )vei dori ca pe viitor sa ai parte de un nou inceput, o noua viata plina si intensa, in care un job care sa-ti placa sa fie pe primul plan. Dar ce te faci cand nu iti gasesti nimic de lucru in domeniul in care te-ai specializat si piata muncii este tot mai in scadere si mai josnica in Romania?

Chiar daca in timpul facultatii ai urmat un curs de studii axat pe un anumit domeniu de activitate si sa zicem ca te-ai perfectionat in ceea ce priveste activitatile acestuia, niste alte abilitati si competente in plus nu iti vor strica, mai ales daca ceea ce cauti tu nu se regaseste disponibil pe piata locurilor de munca si ai dori sa te reorientezi.

In ceea ce priveste domeniile de activitate, divesrele cursuri pe care le poti urma iti pot permite sa iti indrepti atentia catre alta zona de activitate, in care poate ca te vei descurca altfel. Un curs vanzari  te poate ajuta exact in ceea ce ai tu nevoie, pentru ca in ultima vreme, in Romania, tot mai des se cere ca persoanele ce se angajeaza undeva sa detina cunostinte cel putin primare de vanzare si comunicare cu clientul.

Daca vei opta pentru o cariera in domeniul vanzarilor, vei putea avea de ales intre diferite sarcini si responsabilitati, sau mai bine zis intre anumite cadre de vanzare: prin telefon(call-center), teleshopping, vanzare door to door, vanzari directe, etc.

Pentru a putea face acest vis realizabil este nevoie sa te inscrii la un curs de vanzari si sa urmezi cu strictete si constiinciozitate ceea ce iti este predat acolo. Aceste cursuri sunt de asemenea indreptate si catre orice persoana sau angajat al unei companii ce lucreaza deja, insa doreste sa se prefcetioneze in acest domeniu, pentru ca, asa cum am mai precizat, este esential oriunde.

Poate ca vrei sa stii cam in ce consta un asemenea curs. Ei bine, in cadrul trainingurilor care vor dura ceva timp, vei putea invata care este rolul si responsabilitatea agentului de vanzari, care sunt etapele procesului de vanzare, diferite stiluri si tipuri de vanzari, dar si etapele vanzarii propriu-zise.

Veti invata despre nevoile consumatorilor si identificarea potentialilor clienti, diferite tactici si metode de negociere a conditiilor si preturilor. De asemenea, monitorizarea satisfactiei clientilor si unele modalitati de lucru cu clientii mai dificili sunt niste bune invataminte pe care le poti deprinde doar urmand un asemenea curs.

2 comentarii la „Ce te faci dupa dupa absolvirea facultatii”

Lasă un răspuns