Ce trebuie sa faci pentru un somn linistit

somn

Un somn linistit care a doua zi iti demonstreaza ca a meritat are si el nevoie de un context anume. Si nu, nu se aplica mai deloc in unele cazuri acel concept de oboseala care sa te faca sa dormi instant, bustean.

Pentru ca starea de somn sa intervina si pentru ca starea ta sa fie una prielnica de sfarsit de zi iata ce trebuie sa faci:

  1. Se crede ca aranjarea camerei are si ea un rol. Spre exemplu biroul trebuie sa fie amplasat intr-o zona langa sursa de lumina; conform specialistilor astfel de persoane dorm in medie cu 46 de minute mai mult. Si in egala masura acea jumatate de ora in plus la somn se aplica si pentru cei care au un birou bine amplasat, avand sursa de lumina naturala pe care sa se bazeze.
  2. Indu somnul. Efectul de placebo este si el  un truc cand efectiv incerci sa iti pacalesti mintea ca esti atat de obosit incat ai nevoie de nitel somn.
  3. Aplica cateva picaturi de lavanda pe perna. Aceasta planta este cunoscuta ca fiind  un element benefic pentru aromaterapie. In plus aroma sa este o nota de prospetime pe care sa ti-o doresti. Vei putea descoperi relaxarea ca urmare a unui astfel de obicei,  o stare de bine care sa favorizeze si somnul ulterior.
  4. Ce lenjerie folosesti. Vara caldura ar putea fi un motiv pentru care nu poti dormi. Asa ca ti-ai dori sa folosesti cearsafuri din satin care sa pastreze acea nota usor mai rece. De asemenea inul este si el benefic in aceste perioade. In orice caz, evita sinteticul.
  5. Dezveleste-ti picioarele. Cateva vase de sange de la nivelul picioarelor sunt cele care disipa caldura. Si pentru ca se prea poate ca tocmai caldura sa iti dea batai de cap nu iti acoperi picioarele cand dormi.

Lasă un răspuns