Cel mai bun sistem de sanatate din Europa

sistem sanatate
sistem sanatate
sistem sanatate

Franta are cel mai bun sistem al asigurarilor de sanatate din toata Europa, potrivit unei cercetari efectuata de centrul de sondaje de opinie independent, Numbeo. Compania, fondata in Serbia cu 5 ani in urma, lanseaza in mod periodic  clasamentele sale legate de serviciile din sistemul de sanatate si alte astfel de studii, analizand informatii cum ar fi aptitudinile si competentele  personalului, viteaza cu care se misca, echipamentul de care dispun si costurile unor asemenea interventii medicale si de sanatate.

Numbei este administrata si condusa de Mladen Adamovic, un inginer in software care a lucrat pentru Google, Sungard si Troxo. Acesta a fonat Numbei in anul 2009. Site-ul web aduna laolalta cea mai mare baza de date de utilizatori care contribuie cu informatii despre orasele in cauza din care sunt. Aceasta informatie este conforma cu declaratiile de pe pagina de LinkedIn a lui Adamovic.

Datele si informatiile locale sunt combinate intr-un Indice de Sanatate Unic, care ofera o simpla masurare a statutului in care se afla sistemul de sanatate al fiecarei tari in parte. Franta a ajuns sa fie clasata pe primul loc in cadrul clasamentelor europene cu un scor de 82,58.

Macedonia s-a clasat pe ultimul loc al clasamentului cu un scor de doar 35,12. Marea Britanie a reusit sa se claseze pe locul al 12-lea in acest top cu un scor de 73,88, in timp ce Romania s-a clasat chiar mai la urma decat Moldova, cu un scor de 46,57, Moldova avand un scor de 52,69.

Sistemul de sanatate al Marii Britanii le depaseste chiar si pe cele ale Spaniei, Elvetiei si chiar Finlandei, insa ramane in urma sistemului de sanatate al unor tari ca Turcia si Cipru, printre alte tari. Potrivit cu BBC, reforma din Sistemul de Sanatate National Britanic  a devenit un mare punct de referinta in cadrul alegerilor generale din acest an.

Un raport publicat in data de 23 octombrie anul trecut, se avertiza faptul ca serviciul de sanatate din Anglia ar putea sa intampine un deficit  de 30 milioane de $ pana la finele anului 2020. In lumea intreaga, Japonia are cel mai bun scor de 87,07, in timp ce Bahrain si Taiwan preced Franta  in cadrul clasamentului global.

Lasă un răspuns