Cele mai aglomerate zone

Nu ne place aglomeratia insa cu toate acestea cel putin cand traiesti intr-o capitala este sigur ca orice zona este mereu o zi aglomerata. Unora tocmai acest aspect le place. Trecand peste asta si peste faptul ca Japonia si China sunt intuite a fi parte dintr-un top al celor mai aglomerate zone din lume iata un top al tarilor ce poate nu le banuiai a fi parte dintr-o astfel de categorie:

  1. Shangai, China. Aici se gasesc 23 de milioane de locuitori, fiind cel mai mare oras din China.
  2. Delhi cu 25 de milioane de locuitori, pe locul 2 in lume. Si estimarile despre viitor arata ca sunt sanse ca 2030 sa vina cu o populatie chiar mai mare, de pana la 36 de milioane.
  3. In Tokyo in schimb sunt deja 38 de milioane de locuitori. Momentan este cel mai populat loc din lume si desi unii spun ca va exista si un declin aici se pare ca tot va ramane numarul unu in lume.
  4. New York. Aici sunt in jur de 18, 5 milioane de locuitori. Momentan se afla pe locul 3 in lume insa se pare ca isi va pierde locul in acest timp conform estimarilor.
  5. In Egipt lucrurile sunt asemanatoare cu ceea ce se intampla in New York. Acest centru urban este unul cu cele mai mare densitati in ceea ce priveste populatia.
  6. Japonia se mandreste cu 20 de milioane de locuitori si poate asa cum se astepta este un megaoras ce se poate lauda cu peste 8 milioane de locuitori pentru fiecare zona a sa.
  7. Nu departe de Japonia este si China cu acelasi numar de 20 de milioane de locuitori. Brazilia in schimb este cu o etapa mai mult, avand se pare un numar de oameni la dublu mai mare fata de tari precum Belgia sau Cehia.

Urmeaza Mumbaiul cu 21, Mexicul nu departe de aceasta treapta.

Lasă un răspuns