Combaterea alergiilor

combatere alergii
combatere alergii
combatere alergii

Poarta o masca. O masca poate preveni alergenii de a lua calea cailor tale respiratorii atunci cand nu poti evita anumiti declansatori de alergii, ca atunci cand te casti, stranuti sau inghiti. O masca respiratorie N95-disponibila in majoritatea farmaciilor si a magazinelor cu produse medicale-poate bloca 95% dintre particulele mici, cum ar polenul si alti alergeni.

Tine o dieta sanatoasa. Un studiu a descoperit faptul ca copiii care consuma mancare sanatoasa plina de fcucte si legume proaspete, nuci si cereale-in mod particular struguri, mere, portocale si rosii-sufera de mai putine simptome de alergie. Cercetatorii inca incearca sa-si dea seama  de legatura dintre dieta si alergiile nazale, insa consumul de mancare sanatoasa este cunoscut a face pentru corp numai bine si a combate alergenii. Incearca sa adaugi cel putin un fruct proaspat di o leguma in fiecare zi.

Foloseste un clatitor nazal. Un asemenea lucru ajuta la clatirea si la scaparea nasului de mucozitati  si te poate ajuta in eliberarea simptomelor alergiilor nazale. Poate clati de asemenea si bacteriile, mucii si poate ajuta si la punerea picaturilor nazale. Cumpara un kit de clatit  sau fa-ti asa ceva folosind un dispozitiv nazal. Amesteca o jumatate de lingurita de sare cu un varf de bicarbonat de sodiu in cativa stropi de apa distilata sau in apa sterilizata. Apleaca-te deasupra unei chuvete si curat-ti cu grija cate o nara pe rand.

Bea mai multe fluide. Daca te simti congestionat sau ai parte de picaturi postnatale de la alergiile tale, incearca sa bei mai multa apa, suc sau alte fluide. A bea mai multe lichide poate ajuta la subtierea mucusului din caile tale nazale si iti poate oferi un sentiment de eliberare. Lichidele fierbinti-cum ar fi lacrimile, supa sau ciorba-pot fi foarte bune mai ales pentru ca ofera niste beneficii adaugate.

Lasă un răspuns