Conflict direct cu seful

sef

Sunt multe bancuri despre sefi si angajati, despre cum se ajunge ca cele doua parti intre angajati si angajatori sa se destrame din anumite motive. Fiecare cu dreptatea lui spune o vorba. Insa chiar daca unele conflicte nu au cum sa fie evitate cel putin pentru a se pastra la un anume nivel conteaza.

Ce te faci cand incepe un conflict sau o situatie contradictorie intre ceea ce gandesti si ceea ce ti se impune? Ca reguli sa spunem de bune maniere exista numeroase metode prin care sa tii sub control intreaga situatie. In prima faza refuza o conversatie cand totul se petrece in mijlocul multimii. Asta inseamna ca ai putea starni discutii incomode pentru toata lumea si unii ar afla ceea ce poate doar tu si superiorul ar trebui sa stie. Oricum, conteaza ca o discutie de acest gen trebuie sa desfasoare intre 4 ochi.

Mai apoi, nu se accepta de nicio parte discutii arogante sau copilaresti. Asta inseamna ca ar trebui sa iti revizuiesti atitudinea si oricat de pornit ai fi pe situatie ar trebui sa te gandesti ca avantul tau ar putea starni controverse. O usa trantita, glasul ridicat sunt deja mofturi care nu se potrivesc cadrului.

Cat despre implicarea unor terte persoane se pare ca ai un conflict de purtat singur. Asta daca tu nu esti sindicatul in sine. Nu implica si alte persoane daca dorinta acestora nu exista in acest sens. In razboi se permite aproape orice insa aici nu este cazul.

Chiar si cand vei cere o marire de salariu se pare ca trebuie sa te gandesti in ce masura asta ar putea aduce un minus in relatia cu sefii si un mare plus pentru a starni un conflict. Asa ca fii just si asta nu se combate cu nimic!

Lasă un răspuns