Cum ajungi la deshidratare fara sa iti dai seama

Cand corpul este deshidratat ajungi sa nu mai functionezi cum trebuie. Nici atentia ta, nivelul de concentrare nu mai este acelasi astfel ca incep durerile de cap si nu numai. Deshidratarea intervine chiar si cand nivelul de apa din organism scade cu 2%. Cum apa este vitala trebuie sa avem mereu grija de ceea ce consumam.

Cum se face ca te deshidratezi si asta chiar daca ai cat de cat grija de cantitatea de apa pe care o consumi? Se intampla adesea si asta din cauza unor obiceiuri mai ales in alimentatie. Ar putea fi vorba de:

  • Alcoolul. Acesta provoaca celulele sa se contracteze si intervine senzatia de urinare frecventa. Duce la deshidratare fara doar si poate mai ales daca este un cocktail si contine si o cantitate importanta de zahar.
  • Cafeaua. In egala masura si aceasta bautura te va deshidrata. Mai ales cand adaugi mai mult zahar decat ar trebui. Trebuie sa stim ca mai ales pe timp de vara vom avea nevoie de o cantitate chiar dubla pentru a face fata efectelor cafelei.
  • Sparanghelul. Ideal ca diuretic natural sparanghelul te va provoca la mai multe drumuri la toaleta. Desi este bogat in apa pe principiul ce-i prea mult strica sa nu te surprinda faptul ca deshidratarea, chiar si in formele sale usoare, intervine.
  • Dieta cu proteine. Este adesea solutia pentru cei care doresc sa slabeasca insa in egala masura sa se defineasca din punct de vedere a masei musculare. Cu nevoia de a bea mai multa apa pentru a descompune nitrogenul din proteina dieta bazata pe proteine trebuie insotita de o hidratare ca la carte.

Pana si tenul are de suferit cand deshidratarea intervine, cu mici linii fine de inceput de riduri. Cum ceea ce se intampla in interior se va vedea si la exterior nu ignora semnele de deshidratare.

Un comentariu la „Cum ajungi la deshidratare fara sa iti dai seama”

Lasă un răspuns