Cum ghideaza societatea oamenii casatoriti

viata de familie

Am ajuns in punctul in care a te casatori are sigur un substrat. Fie iti doresti familie, fie ai deja pe drum un copil. Cert este ca societatea ne invata in asa natura ca trebuie sa urmam un anumit curs. Primul pas il faci insa ce urmeaza tine de asemenea de anumite reguli.

Devine plictisitor la un moment dat sa auzi aceleasi texte despre timpul de casatorie. Si dupa ce, poate firesc, intervine si acest moment te trezesti intr-o avalansa a remarcilor. Vei auzi destul de des ideea de a face copii. Fie ca iti doresti sau nu acesta este cursul de urmat. Si din nou, poate ca e firesc insa nu exista un calendar pentru asta.

Pe principiul cand faci copii, cand am sa fiu insarcinata pe primul loc in topul aspectelor iritante pe care adesea femeile casatorite le aud se afla ideea de procreere. Insa lista nu se opreste aici:

  1. Cand faci mai multi copii. Unul nu este de ajuns.
  2. Cand iti cumperi casa, masina, cand mergi in vacante de familie. In doi ar trebui sa fie mai simplu cand vine vorba de partea financiara.
  3. Cum e sa fii casatorita. Pai cum e sa locuiesti in casa cu iubitul?
  4. Cume  marea schimbare. De fapt ce schimbare? Schimbarea poate vine intr-o oarecare masura dupa ce ai un copil.
  5. Plictisiti? Moartea pasiunii intervine doar daca nu faci nimic pentru ca relatia aceea sa mearga. Ori da, casatoria este doar o formalitate caci pana la urma tot voi sunteti cei care contati.

Si lista continua poate la nesfarsit. De acord cu ideea ca implinirea vine fara doar si poate in urma unor realizari insa cand se forteaza nota nu mai e acelasi gust de satisfactie. Ori fiecare la timpul sau, cu ale sale. Cand si cum altii sa astepte sa traiasca acele etape pana cand sa intrebe instigator pe altii cand le vor face.

Lasă un răspuns