Cum iti afectezi buna functionare a organismului

Dupa masa simtim parca o nevoie acuta de somn. Un caz destul de frecvent si mai rau este ca nu poti sa iti satisfaci pofta. De fapt organismul iti arata ce are nevoie, ce cauta, ce se intampla. De vina sunt obiceiurile alimentare care minimaliza puterea organismului. Pe vorba romanului din popor te molesesti si nu mai ai chef de nimic.

Alimentatia joaca un rol extrem de important. Asta pentru ca fiecare aliment ar trebui sa aduca aportul necesar de vitamine si minerale care sa ajute organismul sa functioneze asa cum trebuie. Cand asta nu se intampla este de la sine inteles ca vor exista stari mai putin placute cu un nivel de energie scazut. Iata care sunt cele mai frecvente greseli din acest punct de vedere:

  • Lipsa de cofeina. Mai ales dupa ce ai obisnuit organismul cu o cantitate de cofeina este de la sine inteles ca intreruperea administrarii te va face sa fii mai lenes. Daca nu iti place cafeaua atunci opteaza pentru un ceai verde, cel care de altfel este un bun antioxidant, ajuta si digestia si nu vine cu compromis facut- dintii nu devin mai galbeni daca bei un astfel de ceai ca atunci cand vei consuma cafea.
  • Apa bauta la temperatura camerei. S-a dovedit faptul ca apa bauta usor calduta cat sa nu iti provoace rosu in gat cum cred unii te va face sa fii usor lipsit de energie. Apa mai rece in schimb accelereaza arderile de calorii si poti pierde pana la 50 de calorii echivalentul a 2 kg.
  • Fierul este important in organism. Acesta ajuta ca oxigenul sa fie transportat in tot organismul astfel ca lispa sa sau o carenta va face ca intreg organismul sa resimta asta.

Dar nu te gandi ca mesele dese, copioase si lipsa de miscare nu sunt factori care sa dauneze starii tale.

Lasă un răspuns