Cum Nu se desfasoara un interviu

interviu

Ai fost ales in cele din urma sa faci parte dintr-o echipa. Mai ai de trecut un test si acela este cel de interviu cand te prezinti mai mult si chipurile ar trebui sa fie mai bine. Insa se fac atat de multe greseli incat la un moment dat nici nu iti dai seama insa, astfel de greseli sunt si cele care iti cam taie drumul ulterior.

Ce sa NU faci la interviu

In primul rand nu vorbi urat de locul din care ai plecat. Asta pentru ca ajungi sa fii identificat ca un barfitor. Si daca despre unii vorbesti asa ramane de intrebat ce vei spune despre ei la un moment dat. Asa ca, evita total sa barfesti. Peste tot sunt neintelegeri asa ca rezuma-te sa spui asta.

Nu spune ca nu ai experienta. Desi sunt cazuri de acest gen tot timpul nu trebuie sa te arunci in fata cazului, spunand asa ceva. Este evident daca te-au chemat la interviu ca ti-au analizat si istoricul tau din punct de vedere al muncii profesionale.

Nu purta haine de club sau de nunta. Este adevarat ca este un cadru oficial, ca trebuie sa te imbraci corespunzator insa in egala masura trebuie sa stii ca nu se preteaza sa alegi culori tipatoare si sa iti arati eleganta ca la evenimente mondene.

Nu vorbi la telefon, nu te distrage cu altceva. Chiar daca iti suna telefonul, ceea ce de fapt nu ar trebui sa se intample tine cont ca acest lucru denota lipsa de interes pentru ceea ce urmeaza sa faci. Si daca asa faci la inceput cum te vei manifesta pe viitor?

Nu in ultimul timp tine cont ca disperarea nu se ia in calcul. Cu alte cuvinte „am nevoie de acest job” nu este ceea ce vor convinge „juratii” sa te aleaga.

Lasă un răspuns