Cum să câștigi vizibilitate la locul de muncă și să te propulsezi în vârful carierei: poziția de lider

lider

Abilitățile de lider se dezvoltă începând cu lucruri mici, în mod progresiv, care îți vor asigura succesul în viitor.

  1. Autocontrol.

Odată ce ai control asupra minții tale, orice îsi dorești devine posibil. Este necesar să elimini orice gând negativ și să te focusezi pe valorificarea oportunităților.

În calitatea de angajat, în special, este important să-ți știi locul și să nu pretinzi mai mult decât e cazul. Dezvoltarea carierei este un proces în timp, iar răbdarea este cheia.

  1. Ia inițiativa și du-o până la capăt!

Realizează, în mod voluntar,  un raport sau o analiză cu privire la orice aspect care este relevant pentru activitatea companiei și mai ales pentru decidenți, anticipează și impresionează-ți superiorii. De asemenea, îndeplinește sarcinile în timp util și concentrează-te asupra calității acestora.

  1. Descoperă și dezvoltă-ți valorile interioare!

„Ești oamenii pe care îi întâlnești și cărțile pe care le citești” . Fă-ți obiceiuri „sănătoase”, care să îți satisfacă atât mintea, cât și sufletul. Acceptă să fii îndrumat de oameni de valoare și muncește pentru a fi luat drept model de către cei din jur.

Ghidează-ți acțiunile după aceste valori și reține, „Caracterul reprezintă cine ești când nu te vede nimeni”. Deci, dacă vrei să primești valoare, fii valoare!

  1. Gestionează-ți eficient timpul. Cu cât începi mai repede, cu atât termini mai repede.

Scrie zilnic o listă cu lucrurile pe care dorești să le realizezi, folosește alarme pentru a-ți aminti taskurile pe care trebuie să le îndeplinești și stai departe de rețelele de socializare.

  1. Previne procrastinarea!

Din punct de vedere psihologic, procrastinarea se caracterizează prin formarea obiceiului de a amâna și chiar de a renunța la ceea ce ne-am propus să facem la un moment dat, afectând productivitatea și performanța individuală.

Soluția? Nimic mai simplu. Odată ce ai terminat de verificat lista taskurilor, concentrează-te pe începutul și nu pe finalizarea acestora. Astfel, nu vei simți presiune și activitatea ta o să meargă ca pe roate.

Un alt tips constă în a începe cu sarcinile mici, care nu necesită mult timp, datorită cărora vei simți satisfacția atingerii obiectivelor, ceea ce te va motiva să continui încrezător.

Așadar, transformă într-un mindset dorința de a-ți depăși funcția și orientează eforturile în funcție de acest obiectiv. Aplicând acești mici pași, ai toate șansele să devii liderul de mâine. Și nu uita, „ Leaders are the readers.”.

Lasă un răspuns