Cum scapi de depresia de sezon

depresie primavara

Incepe un alt sezon, cu pasi inceti desi in ritmul ultimului timp se pare ca ajungem sa fim loviti din plin de schimbare pentru ca totul este brusc. Odata cu schimbarile de acest fel intervin si schimbari si in starile pe care le avem si implicit al modului in care ne consumam energia. Depresia de sezon s-ar putea sa iti dea tarcoale.

Ce este depresia de sezon

Manifestata cel mai adesea la trecerile dintre sezoane cand se face simtita si trecerea de la aerul cald la rece si invers, depresia de sezon este cea care impune o serie de stari. Te vei simti parca fara energie, vei fi parca nedorit de a face activitati, inlocuind un ritm sanatos cu unul diferit.

Cei care au fost la un moment dat afectati de ceea ce inseamna depresia de sezon marturisesc ca au simtit, parca inexplicabil, nevoia sa se izoleze. Au ajuns in punctul in care nu isi mai doreau nimic decat sa fie ei cu ei, sa fie intr-o liniste deplina unde nu au efectiv nicio explicatie de dat si nimic de facut. Parca nu suna a bine si nici nu este.

Printre alte simptome care se manifesta la cei care sufera la un moment dat de depresie de sezon se numara de asemenea si fluctuatiile din punct de vedere a alimentatiei. In timp ce unii ar putea avea preferinte culinare iesite din comun si un apetit parca exagerat, altii nu au pofta de mancare deloc. Asta pentru ca se gaseste un refugiu in asta sau de multe ori cheful de viata lipseste cu desavarsire.

Remedii? Normal ca exista. Spre exemplu un echilibru din punct de vedere al alimentatiei este cheia insa si lichidele ajuta, ceaiurile cu efect de aromaterapie, ceaiurile de calmare si nu numai. La fel de simplu activitatile de grup si in aer liber sunt si ele preferate si de efect.

Lasă un răspuns