Cum te comporti la masa in orice colt de lume

reguli la masa

Regulile de buna purtare si de bun simt cand iei masa se aplica in orice caz, indiferent din ce colt de lume vii. Cu toate acestea de la caz la caz, de la cultura la cultura exista si diferente. Oriunde te-ai afla in lume cand iei masa cu straini si nu numai trebuie sa tii cont de anumite reguli.

Reguli de masa Canada

Ti se va parea ciudat si chiar si mai mult decat atat insa se pare ca este sanatos si chiar si de apreciat sa ragai la masa. Asta arata gazdei ca esti sanatos si ca ai apreciat mancarea, in semn de multumire.

Reguli la masa Japonia

Aici zgomotele sunt de asemenea de apreciat insa sub o alta forma. Se stie ca se pune un mare pret pe modul in care se desfasoara ritualul mesei insa mai mult decat atat, cand mananci taitei este chiar indicat sa faci totul cu zgomot. Mai exact sa sorbi totul pana la ultima picatura, dat fiind ca asta va arata aprecierea ce o ai fata de mancarea servita.

Reguli la masa China

Aici tine de vestitele betisoare si modul in care le manevrezi. Se pare ca a face o miscare gresita din acest punct de vedere inseamna clar si lipsa de respect. Spre exemplu nu le flutura prin aer, nu gesticula in timp ce explici ceva. Si mai cu seama nu se infing in mancare caci prevestesc moartea. Dar pana la urma practic gandind ai putea accidenta pe cei de langa tine deci da, este mai bine sa lasi betisoarele pe masa cand nu le folosesti, intre inghitituri de mancare.

Insa nici Romania nu este ocolita cand vine vorba de regulile de masa si mai ales practici ciudate. Spre exemplu cand se serveste bautura la masa primele picaturi din pahar se dau pe jos ca si cand s-ar inchina un pahar pentru cei trecuti in nefiinta.

Lasă un răspuns