De ce este bine sa te plimbi prin iarba

Stramosii nostri pe cat de simpli erau pe atat de inventivi; stiau sa profite de orice in jurul lor pentru nevoile de zi cu zi. Modernul insa schimba povestea; depresia se trateaza cu pastile, orice afectiune are un diagnostic clar si un tratament de urmat. In trecut natura trata totul.

Plimbare in iarba

Micile delcii ale vietii ne feresc de stres si ne pastreaza pe o linie de plutire. Asadar bucurati-va de natura si de o plimbare in natura, de picioare goala in iarba proaspata. Asta te va ajuta mai mult decat crezi. Beneficiile ce vin din asta sunt mai multe decat crezi:

  • Scapa de stres. O plimbare tu cu tine si gandurile tale te relaxeaza, moment in care in organism se elibereaza endorfine. Asta iti va reduce nivelul de stres cu pana la 60%. Practic sa iti dedici un moment tie si sa simti natura in varful talpilor este un remediu la fel de eficient pentru perioadele stresante la fel ca un tratament de specialitate.
  • Somnul linistit. Avem insomnii, avem somnul fragementat si asta se vede pe chipul nostru in fiecare zi. Stiai ca nu este bine sa dormi cu telefonul mobil langa tine tocmai din aceste motive? Aceeasi plimbare in natura, cand picioarele tale goale ating iarba firava este o terapie care iti va aduce un somn mai linistit.
  • O alta forma de reflexoterapie. Cand te plimbi prin iarba desigur pamantul nu este lipsit de denivelari. Insa astfel de momente iti „maseaza” si stimuleaza centrii nervosi de la nivelul talpilor si astfel vei avea parte de o sesiune de reflexoterapie cum nici nu credeai.

Si daca mai punem la socoteala si faptul ca ne incarcam cu energie plimbarea prin iarba este de recomandat. Corpul uman contine 60% apa si in contact cu natura, cu pamantul si ionii sau negativi se produce un schimb de energie. Te revitalizezi, te incarci cu o buna dispozitie.

 

Lasă un răspuns