Discutii pe care sa le eviti de sarbatori

Ca in fime, ca intr-un scenariu in care din pacate nu ti-ai fi dorit sa fii, masa de Craciun si in general de sarbatori ar putea fi o corvoada. Mai toate rudele se aduna, implicit si cele care nu le-ai vazut de multa vreme si tare curioase ar fi sa afle tot mai multe detalii despre tine.

In fine, este destul de usor sa se ajunga la discutii conflictuale si asta pentru ca se abordeaza fie teme ce aprind spiritele fie pur si simplu totul are o tenta cu mult prea personala. Asa ca pentru binele oricui ar trebui sa eviti:

  1. Tematica medicinei. Pentru ca te va urmari un gand obsesiv cand un membru iti va spune ce probleme medicale are. Si nu te intereseaza in mod deosebit ce bube sau cine stie ce simptome au unii.
  2. Tematica familiei. Cand va casatoriti, cand faceti copii sau si mai rau de ce nu puteti sau de ce divortati sunt aspecte destul de comune. Si parca nu mai apuci sa multumesti pe nimeni caci orice ai face tot nu e de ajuns: faci un copil, ar trebui sa faci mai multi si asa mai departe.
  3. Tematica personala. Din nou, aceeasi poveste, se pune mereu accent pe ideea in sine de a urma aceiasi pasi pe care societatea ii impune. Si mai ales cand fratii sunt cei  care au ajuns deja la un anume punct nota comparativa nu are cum sa nu se produca.
  4. Cu si despre religie. Un subiect destul de controversat. Desi ai crede ca sunteti in familie si toti sunt pe aceeasi lungime de unda ei bine in timp lucrurile se pot schimba. Insa un astfel de subiect nu este tocmai de indicat pentru o astfel de perioada.
  5. Politica. Nu in cele din urma simpatizarile de ordin politic se prea poate sa starneasca prea multe discutii.

Lasă un răspuns