Distras de telefon

Se pare ca celebra vorba „pauzele lungi si dese cheia marilor succese” nu mai este valabila. Asta daca tinem cont de ceea ce spun cercetatorii cu privire la studiul facut pe seama utilizarii unui telefon mobil. De fapt a tuturo gadget-urilor pana la urma caci avem tablete si tot felul de aparate de acest gen care ne avertizeaza ce se intampla in lumea online.

Distras de telefon nu vei mai putea sa muncesti cu acelasi spor si cu aceeasi eficienta. Se pare ca si cea mai mica intrerupere te poate afecta. Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Michigan cand suna telefonul suntem deja deconectati de la munca. Partea proasta este ca in momentul in care revenim de unde am plecat suntem mai predispusi la greseli decat in mod normal.

S-a constatat astfel ca dupa numai cateva secunde de pauza prin intrerupere folosind metoda telefonului cei participanti la studiu au avut de 3 ori mai multe greseli decat in mod normal si cu cat scadea momentul de pauza cu atat scadea si rata de greseala. Asa se face ca telefonul mobil devine un inamic din acest punct de vedere. Ce se intampla insa cand nu vei lua o pauza pentru ca te-a sunat cineva? In cadrul aceluiasi studiu se arata ca este nevoie doar de o secunda pentru a auzi soneria telefonului si suntem deja distrasi de la munca pe care o faceam.

Chiar si cand nu iti vei lua o pauza de vorbit sau de scris mesaje este de ajuns sa iti sune telefonul si munca este compromisa. Nu este de mirare astfel ca in foarte multe dintre cazuri se cere ca telefonul mobil in randul angajatilor sa fie disponibil doar in pauzele ce in mod normal se ofera in timpul programului. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe pauza ci momente bine alese sa facem munca si separat sa ne lasam dusi de val si distrati de telefon.

Lasă un răspuns