Economiseste in fiecare zi- cum sa nu cheltuiesti bani astazi!

Este o adevarata provocare sa nu cheltuiesti bani intr-o zi caci pana la urma totul se invarte in jurul lor. Banii sustin societatea cu tot ce se intampla in ea insa daca ai ajuns la concluzia ca banii se cheltuie prea repede ai nevoie de un pic de ajutor.

Pe principiul banii vin ca broastele testoase si pleaca ca iepurii iata cateva sfaturi:

  1. Nu pleca cu cardul de acasa. Este dovedit faptul ca platind cu cardul ai o mai mica intelegere deplina si constientizare asupra sumei pe care o platesti fata de cazurile in care platesti cu cash. Asa ca tine cardul acasa.
  2. Nu ai nevoie de tentatii deci nu cauta ca loc de distractie mall-ul sau magazinele mari. Mai bine te plimbi si te bucuri de natura, acolo unde nu ai tentatia de a cumpara cate ceva.
  3. Schimb de bunuri. Daca ai nevoie de o jacheta sau orice altceva incearca in acelasi timp sa scapi de ce este vechi si astfel sa iti amortizezi o parte din investitie.
  4. Cauta un hobby sanatos pentru mintea ta si nu te mai gandi la ce ai mai putea cumpara. Sunt mai bine sa te rasfeti la shopping insa nu ai nevoie chiar in fiecare zi de ceva nou.
  5. Aplica regula de buget. In functie de venituri este o suma alocata pentru intretinere si nu numai. Desi se pare ca planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ tine cont de o limita.
  6. Home made. Poate ca nu esti croitor sa iti ajustezi singuri hainele si astfel sa scapi de costuri insa cu siguranta ca mancarea de acasa te-ar putea ajuta sa salvezi cate putin din costurile lunare. Orice tip de mancare, desert inclusiv daca se prepara acasa in loc sa le comanzi inseamna un avantaj clar.

Lasă un răspuns