Evolutia televizoarelor si aparitia Smart TV-urilor

Acum vreo 2 ani am reusit sa imi achizitionez primul LCD, luat in rate prin bonus card, undeva la 14-15 milioane. Este un LG 32LK430 din cate imi amintesc, sper sa nu fac vreo greseala prea mare, ce m-a fermecat din prima clipa. Multumita site-ului emag, am reusit sa il achizitionez, numai stiu exact in cate rate, dar in orice caz in jur vreo 6, respectiv 6 luni. Eram atat de fascinat de acest tv, eram primul din familie care si-a permis sa isi achizitioneze un asemenea televizor. Timp de cateva luni, care mai de care veneau la mine ca sa afle despre ce este vorba, am fost primul care prindea canalele digitale.

Pentru mine atunci, cat si pentru restul oamenilor, era ceva iesit din comun, dar acum cand toti imi vad televizorul, putini mai sunt cei care sunt mirati si curiosi de el. La toti li se pare ceva normal, toata lumea trebuie sa isi permita sa isi achizitioneze un tv, si niciodata nu se pune problema daca ai bani sau nu. Accentul se pune pe trebuie sa ai si nimic mai mult, atata timp.

In general copiii sunt cei care ii influenteaza pe parinti, iar ei de cele mai multe ori prefera sa faca imprumuri la banci doar ca sa ii satisfaca pe acesti copii. Nu stiu de ce fac ei asta, cred ca daca ii multumesc pe copii, este ceva frumos ? este un moment in care te simti bine ? Parerea mea ca nu ar trebui sa facem asta doar ca sa ne simtit bine cand propriul copil ne multumeste, asta trebuie sa fie de la sine.

In urma cu 10-15 ani, aveam un televizor color de care eram foarte mandru. Prindeam doar TELE-sapte-abc, nu mai stiu exact cum se scrie, insa imi placea foarte mult. Pe langa acest program, prindeam si HBO, PROTV si TVR. Pentru mine si parintii mei erau suficiente, intr-un moment sau altul mai puneau si ei cate un desene animate, iar ei eram cel care ma uitam, cu ceva in mana, de preferat o felie de paine cu dulceata.

Acum, parintii mei detin un SMART TV. Cand ma uit cat de mare este ma intreb de ce era nevoie de un asemenea TV ? Dar la urma urmelor este problema lor, nu eu am dat banii pe el ci ei. Au evoluat foarte mult, pur si simplu spui la propriul tau televizor prin comanda vocala ca vrei alt canal, iar el iti schimba canalul pe ce doresti. Daca doresti sa te uiti la un videoclip pe net, sa incerci un joc nou sau sa faci orice alt lucru, acum poti sa il faci la tv. Nu mai zic ca ii poti spune sa dea sonorul mai incet. Nu cred ca erau nevoie de atatea lucruri noi, tehnologia dupa parerea mea chiar au evoluat foarte mult.

In incheiere vreau sa adaug un mic comentariu legat de evolutia Smart a TV-urilor, ce a reusit sa ma impresioneze intr-o mare masura. Dupa parerea mea, nu era nevoie de o asemenea schimbare, era suficient televizoarele LCD sau LED-urile, dar de smart-uri chiar nu era nevoie. Asta este parerea mea asa ca nu vreau sa comentati pe ea, ci la simplu articol.

Lasă un răspuns