Explicatia Equity Invest privind piata financiara si de capital in ianuarie 2014

Firma de brokeraj Equity Invest s-a impus pe piata cu ani in urma si se numara printre cele mai longevive companii de acest gen. Opinia Equity Invest fata de indicii bursieri, piata forex, actiuni etc in perioada ianuarie 2014 este notata intr-un articol de specialitate. “Leul, aurul, indicii bursieri și Facebook” pe GoldFM citeaza in mod detaliat parerea si explicatia celor de la Equity Invest.

Cum a incheiat leul luna ianuarie

Exista cateva momente de maxim interes, aspecte edificatoare care arata evolutia leului pe piata. Perioada 1-27 ianuarie arata caderea libera a leului, cu  1,6% pe pietele financiare. Ce face insa ca pana la finele aceleiasi luni scaderea leului fata de euro sa fie de doar 0,6%? O alta data importanta care desi nu schimba datele problemei ci le amplifica este data de 29 ianuarie, momentul in care FED anunta ca scade bugetul achizitiilor cu 10 miliarde, un moment in care era de asteptat ca monedele sa scada. Leul a fost insa pe o cu totul alta pagina. Reprezentantul Equity Invest explica aceasta situatie printr-o posibila interventie BNR ce a dorit a evita speculatiile fata de leu. Si daca leul a reusit sa isi redreseze partial scaderea fata de euro, nu acelasi lucru se poate spune despre alte monede, zlotul polonez spre exemplu ce a ajuns la o scadere de 2,3% sau forintul de 5,2%.

Evolutia pretului aurului

Si aurul a avut o evolutie notabila. Acelasi reprezentant Equity Invest Cosmin Enache spune ca aurul este un activ de refugiu. Pretul aurului a inregistrat o crestere de 3,2% in ianuarie si ar fi putut ajunge si mai sus, darmultiple aspecte au facut ca pretul sa scada in cele din urma, printre care intarirea dolarului si deciziile luate de FED.

Indicii bursieri au scazut in luna ianuarie 2014. La baza acestui efect stau cauze legate de rezultate financiare proaste pentru unele companii, situatia din China.Bursele de peste tot au avut de suferit, cu scaderi semnificative; am avut scaderi si pentru bursa de la Bucuresti –  1,7% .

Articolul aparut sub sigla GoldFm din 3 februarie are o detaliere a acestui caz si completari de idei cu ceea ce Equity Invest opineaza.

Lasă un răspuns