Greselile barbatilor

Se spune ca femeile sunt mai responsabile decat barbatii pentru ca acestea au prin instinctul lor matern grija fata de ele si nu numai. Barbatii sunt insa usor pe dos mai ales pentru ca se dezvolta si se maturizeaza mai greu decat femeile. Si cand vine vorba de sanatatea lor exista greseli care ii duc pe calea gresita.

  1. Fac bai fierbinti. Au o preferinta in acest sens si se rasfata de fiecare data cand au ocazia. Cu toate acestea baile fierbiti le pot afecta fertilitatea si indicatia medicala este ca din contra, sa se evite supraincalzirea.
  2. Socializarea de tip „la un pahar”. Inca mai exista acest obicei care afecteaza sanatatea si el. Tine de anturaj, de ideea de a mai servi un pahar, fapt ce duce la un consum mai mare de alcool decat este recomandat- cel putin cand vine vorba de vin se recomanda un pahar pe zi, maximul de 2 in cazul barbatilor.
  3. Lipsa de grija pentru piele. Ce-i prea mult strica insa cand vine vorba de ten, de expunerea la soare acestia ar trebui sa tina cont de o crema speciala. Mai ales ca barbatii lucreaza mai mult in medii de acest gen.
  4. Se evita medicul. Un studiu recent arata ca barbatii sunt cu 205 mai putin predispusi sa mearga la medic. Refuza acest lucru pana cand boala deja se instaleaza. Fie negarea, frica de ce ar putea sa afle, fie ignoranta lor face ca in cele din urma sa sa amane vizita la medic, cea care ar putea sa le salvezi viata.

Si nu in ultimul rand, intr-o nota comparativa cu femeile barbatii nu se autoexamineaza. Din nou un aspect ce ar putea sa ii ajute sa depisteze mai repede eventuale boli insa si pentru ca nu stiu sa faca asta se intampla mai rar ca barbatii sa fuga la medic de frica unei posibile boli in urma unui autoexamen.

Lasă un răspuns