Interzis cainilor

interzis cainilor

Fie ca iti este animal de companie, fie doar cainele de paza din curte cert este ca acest patruped nu poate si nu trebuie sa aiba aceleasi preferinte culinare ca si stapanul. Ceea ce pentru noi pare un deliciu pentru el ar putea fi tocmai ceea ce ii afecteza organismul si buna functionare a acestuia.

Din lista produselor ce nu ar trebui sa le oferi cainelui se numara:

  1. Ciocolata. Daca pentru oameni este si un factor excitant, un aliment care ne da si energie pentru caini inseamna o accelerare a ritmului cardiac si un stimul pentru sistemul nervos.
  2. Sarea nu este nici ea indicata si produsele cu prea multa sare afecteaza sistemul cardiovascular al cainelui. Insa, se stie ca si pentru corpul uman exista aceasta problema.
  3. Avocado este periculos pentru caine pentru ca substanta din el, persinul este cel care afecteaza buna functionare a organismului canin. Cainele ar putea avea chiar si stari de voma, un ritm cardiac afectat si se manifesta si prin letargie daca va consuma avocado.
  4. Nucile macademia sunt si ele atat de puternice in sens negativ pentru caini incat se poate ajunge chiar si la paralizie.
  5. Ceapa in special este cea care irita stomacul cainelui. Cat despre usturoi desi se crede ca este o metoda buna pentru a inlatura parazitii intestinali pana la urma este si cel care provoaca anemie. Asa ca evita acestea si orice tip de mancare gatita ce contin ceapa sau usturoi.
  6. Coca, aluatul este si el periculos intrucat poate provoca chiar si ocluzie intestinala. Acesta fermenteza in stomac si provoaca gaze insa acest lucru se pare ca este din lista celor mai putin severe efecte.
  7. Cartoful, preferat de oameni in orice forma de consum, contine solanina printre altele, irita stomacul si poate chiar si sa afecteze comportamentul canin.

 

Lasă un răspuns