Lucruri de facut cand pleci de acasa – verifica gaz, apa si securitatea locuintei

concediu

Sa pleci in vacanta este cea mai asteptata perioada din ultima perioada. Tot ceea ce isi doresc cu totii este sa lase totul in urma si sa porneasca in aventura vietii. Doar ca nu ar trebui sa uiti sa spunem de o oarecare grija pentru ceea ce lasi in urma ta.

Inainte de a pleca in vacanta trebuie sa stii ca ai de pus la punct ceva aspecte legate de securitate si nu numai. Iata cateva sfaturi in acest sens:

  1. Verificare instalatii gaze si tot ceea ce tine de asta. Nu este placut ca inainte de concediu sa te apuci pe cheltuit in sensul de a repara cine stie ce. Dar nu ai mai pleca la fel de relaxat. Daca se cunosc defecte ce tin de pierderile de gaz la aragaz, cuptor si asa mai departe cel mai bine se inchide de tot alimentarea in casa cu gaz. De regula asta tine de un simplu robinet.
  2. Verifica instalatia sanitara. Apa nu o poti controla. In lipsa ta acasa se pot intampla multe astfel ca trebuie sa iti iei masurile de precautie. Aici in special exista nevoia de a verifica alimentarea cu apa. O baterie care picura, scapa apa, un furtun de alimentare cu o mica fisura poate duce la o inundatie chiar si in lipsa deschiderii robinetului. Din nou, cel mai bine este inchiderea totala de la sursa de alimentare cu apa.
  3. Lasa totul bine planificat. Daca ai animale de companie ar trebui sa gasesti o casa „de rezerva” sau sa permiti accesul cuiva pentru a te ajuta in acest sens. Daca ai flori si stii ca au nevoie de apa cauta o sursa de alimentare cu apa in mod constant. Asta in cazul in care nu este vorba de un cactus sau daca plecarea este mai lunga.
  4. Plateste cheltuielile casei. Da, nu este placut sa mai ai ceva bani de scos din casa. Cu toate acestea se pare ca este mai bine sa fii prevazator decat sa ajungi din concediu si sa inceapa si sirul de probleme. Si daca se poate, in functie de plecarea ta, ai putea sa te scutesti de ceva cheltuieli si cand vine vorba de plata la administratie, la telefon etc. Intrerupe furnizarea acestor servicii pentru o perioada de timp.
  5. Nu lasa nimic la vedere si nu lasa sa te tradeze faptul ca nu esti acasa. O alta problema este cea legata de securitatea casei. Asa ca nu lasa geamuri deschise insa nici draperii trase ca si cand locuinta este parasita.

Lasă un răspuns