Uleiurile reprezinta o sursa de energie pentru organismul nostru. Ele au in componenta lor o serie de macronutrienti si micronutrienti. Macronutrientii sunt reprezentati de:
- Glucide – asa zisele zaharuri ce se gasesc mai mult sau mai putin in componenta alimentelor. In cazul uleiului, continutul de glucide din ulei este nesemnificativ sau chiar inexistent in majoritatea cazurilor
- Proteine – proteinele sunt necesare organismului nostru datorita continutului de aminoacizi esentiali – pe care corpul nu ii poate sintetiza si aminoacizi neesentiali – pe care corpul ii poate sintetiza, insa este nevoie de un necesar in plus pentru pastrarea homeostaziei
- Lipidele – reprezinta elementele de baza din compozitia de ulei cum este cazul la ulei de rapita Elixir, si are la baza o serie larga de tipuri de grasimi in cantitati mai mici sau mari in functie de tipul de ulei. Astfel avem:
- Acizi grasi saturati
- Acizi grasi mononesaturati
- Acizi grasi polinesaturati
- Acizi grasi omega 3
- Acizi grasi omega 6
- Acizi grasi omega 9
In functie de raportul pe care il au lipidele, se impart in grasimi saturate, in cazul in care are un continut mai mare de acizi grasi saturati. In aceasta categorie intra grasimile de origine animala: lapte, oua, branza, smantana, iaurt, kefir si multe altele.
Grasimile ce au o cantitate mai mare de acizi grasi nesaturari: mononesaturati, polinesaturati, omega 3, omega 6 si omega 9 reprezinta uleiurile vegetale. Aici gama este variata deoarece ulei se obtine din mai multe alimente: plante, fructe, legume chiar si cereale. Iti prezint mai jos cateva exemple de uleiuri benefice atat pentru aspectul exterior al corpului cat si pentru cel interior, ce reprezinta un plus asupra sanatatii.
Uleiul de in – este renumit pentru calitatea lui de a trata gastritele si formele usoare de ulcere gastrice, Datorita cantitatii bogate de substante ajuta si influenteaza in mod pozitiv aciditatea gastrica, digerarea mai usoara a alimentelor ingerate, absorbtia mai usoara si un tranzit intestinal mai bun.
Uleiul de canepa – este una dintre cele mai vechi plante cultivate de om, iar semintele din care este obtinut uleiul sunt cunoscute pentru combaterea afectiunilor pielii precum inflamatii si au efect tonic laxativ si diuretic.
Uleiul de rapita – este unul dintre principalele uleiuri obtinute din fructe oleaginoase. Datorita continutului de acizi grasi poate sa imbunatateasca functia creierului si sa previna aparitia de boli degenerative. Acest tip de ulei de rapita Elixir contine si o serie de vitamine printre care si vitamina E ce este considerat un antioxidant puternic ce impiedica progresarea rapida a imbatranirii celulelor – se pastreaza elasticitatea pielii, functionarea normala a inimii, a rinichilor si a altor organe din organismul tau.
Viziteaza site-ul www.uleielixir.ro pentru a vedea si tu gama variata de produse printre care si ulei de rapita Elixir ce poate sa aduca beneficii nenumarate sanatatii tale.