Mahmureala

Stare foarte bine cunoscuta dupa o seara in care ai abuzat sau te-ai lasat luat de val consumand mai mult decat te asteptai sau ti-ai propus initial. Toti am avut-o, stim care e sentimentul, si nu e deloc placut. Mai ales daca ai “comis-o” in timpul saptamanii si a doua zi trebuie sa mergi la munca, e de-a dreptul tragic. Nu ai chef de nimic, te doare capul, te simti rau, lumina e prea puternica, ti-e somn, samd.

Prevenirea ar fi o prima solutie in acest sens. Adica trebuie sa iti cunosti limitele. Si sa nu le depasesti. Pentru ca altfel suporti consecintele. Fie consumi moderat, fie deloc, chiar daca petrecerea e in toi, trebuie sa fii constient ca ce urmeaza a doua zi nu va fi deloc placut daca intinzi prea mult coarda.

Binecunoscuta expresie “cui pe cui se scoate” e cam cu doua taisuri. Intr-adevar, din punct de vedere stiintific e explicata, organismul secreta o substanta care sa contracareze alcoolul in exces din sange, iar dupa eliminarea acestuia substanta e cea ce ramane in exces si provoaca starea neplacuta. Putin alcool “pentru a te drege” e o solutie, numai ai grija sa nu deviezi la mai mult pentru ca a doua zi o iei de la capat.

Mananca! E o buna solutie pentru a-ti reveni, mai bagi si altceva in stomac, diferit de cocktail-ul de lichide ce provoaca euforie doar pentru scurt timp. Dar nu exagera nici cu o masa prea incarcata, e si organismul slabit si nu trebuie sa faci nici exces in acest sens.

Medicamente – pe langa calmante pentru durerea de cap crunta, mai exista si aspirine si mai nou au aparut si pastile special pentru aceasta stare, ia orice te face sa te simti mai bine. Sau ai putea sa incerci un cocktail de vitamine pentru a restaura substantele nutriente pierdute in timpul distractiei.

Lasă un răspuns