Mituri raspandite despre cosmeticele de tip bio

cosmetice bio

Am dezvoltat in timp o placere si un interes pentru tot ceea ce este bio. Lumea a inceput sa isi dea seama ca etichetele produselor ce obisnuiau sa le consume erau pline de e-uri si aditivi. Au inceput sa isi dea seama ca savoarea mancarurilor poate fi si in alt mod si astfel au inceput sa se indrepte tot mai mult catre categoria de produse bio.

Si cand vine vorba de produsele cosmetice exista se pare mituri ce ar trebui demontate:

  1. Cine spune ca produsele bio nu sunt eficiente nu stie ce spune de fapt. Este adevarat ca nu se absorb asa de repede si poate nu au eficienta imediata. Insa chiar si cu un ritm de actiune mai lent sunt cu mult mai tolerate de piele decat alte produse cosmetice. In acest sens se pare ca 89% din femei se declara multumite.
  2. Nu sunt alese pentru ca expira repede. Acest lucru este adevarat insa nu trebuie privit ca un dezavantaj. Ba chiar deloc. Inca o garantie a faptului ca nu contin tot felul de chimicale este tocmai faptul ca aceste produse nu sunt „imbunatatite” cu formule de asa natura cat sa la pastreze intacte pentru multi ani.
  3. Un antiperspirant natural de fapt nu este antiperspirant. Adevarat. Nu poti opri transpiratia pentru ca acesta este un proces absolut natural. In egala masura tine cont de faptul ca antiperspirantele din magazine sunt cele care contin aluminiu si pe baza acestui ingredient stopeaza sau reduc transpiratia. Un deodorant natural nu face asta insa previne mirosul neplacut si are rol antibacterian.
  4. Agreate sau nu de piele. Exista o intreaga poveste aici. Specialistii spun ca este posibil ca unele produse bio din seria cosmeticelor sa vina cu reactii alergice insa de vina este doar obisnuinta pielii cu produse pline de chimicale pana la acel moment.

Lasă un răspuns