Motivele pentru care ai picioarele umflate

Este foarte cald si simti ca ti se umfla picioarele exagerat si le simti foarte grele. Ai gleznele umflate si nu poti purta rochii de vara pentru ca arata inestetic. Exista acel sindrom al picioarelor grele care cauzeaza picioare vinete si umflaturi. Ea actiuneaza asupra insuficientei venoase cronice mai ales in perioada verii. Exista anumite reguli care te va ajuta sa scapi de aceste probleme inestetice cu care te confrunti. Iata care sunt acestea:

  • In primul rand trebuie sa optati pentru o incaltaminte foarte comoda cu toc mijlociu si sa evitati incaltamintea care va tine foarte cald si este stramta.
  • De asemenea, puteti sa efectuati gimnastica medicala dimineata si seara, sa mergeti pe jos si practicati inotul. Aceste exercitii sunt foarte benefice pentru ca fac posibila functionarea corespunzatoare a sangelui de la nivelul articulatiilor.
  • Un alt lucru care favorizeaza buna functionare a sangelui este faptul ca trebuie sa dormiti cu picioarele mai sus decat restul corpului cu aproximativ 15 minute. Astfel veti favoriza circulatia de intoarcere venoasa fiind considerata cea mai buna metoda de refacere a vaselor de sange.
  • Mai mult, pe langa aceste exercitii medicii recomanda tratamente locale de contentie elastica care se realizeaza daca purtati ciorapi sau fese elastica. Acestea stimuleaza circularea venelor.
  • Dupa fiecare dus pe care il faceti puteti sa apelati la un hidromasaj cu apa rece care se va realiza cu miscari descendente de jos in sus.
  • Nu stati picior peste picioar sau cu picioarele incrucisate deoarece astfel nu veti face decat sa favorizati o proasta functionare a sangelui.
  • Incercati sa consumati cat mai multe fructe si legume, alimente bogate in vitamina C sivitamina E. Beti cat mai multa apa si evitati alcoolul cat mai tare. Alcool nu face decat sa ingreuneze circulatia sangelui iar asta te va afecta destul de mult pe tine si pe picioarele tale.

 

 

Lasă un răspuns