Nevoia de aer proaspat

aerisire incapere

Exista si o vorba, am nevoie de o gura de aer proaspat, si nu este o vorba in vant. Nevoia de aer proaspat este una de zi cu zi caci altfel nu am putea functiona. Avem nevoie de oxigen si aer cat mai proaspat pentru o buna functionare a organismului. Si pentru a avea parte de aer proaspat in incaperile in care locuim trebuie sa tinem cont de fiecare detaliu.

Pana cand sa te gandesti ca ai nevoie de cine stie ce parfumuri tine cont ca nimic nu se compara cu aerul proaspat. Si in acest sens ti-ai dori sa tii cont de:

  1. Ventilatia propice a incaperilor. In acest sens aeriseste cat mai des incaperea chiar daca vremea nu este prielnica. Si pe cat de sanatos este sa inspiri aer proaspat pe atat de mult conteaza si pentru starea incaperii. Asta pentru eviti sa ai o umiditate crescuta in incapere si in egala masura sa nu ai igrasie sau cine stie ce alte forme care sa afecteze aerul si implicit si peretii.
  2. Nu folosi chimicale. Pe cat posibil evita ca aerul din incaperi sa fie incarcat cu vapori daunatori de genul chimicalelor. In acest sens chiar si varul poate deveni un inamic de vreme ce se indica sa nu locuiesti intr-o incapere proaspat varuit. Si din aceeasi clasa se numara su parfumurile de orice fel; desi nu sunt de clasa superioara a modului in care incarca atmosfera cu vapori chimici nu este totusi egal cu aerul proaspat si nici macar cu mirosul proaspat fresh al florilor spre exemplu.
  3. Evita covoarele. Acestea sunt surse „excelente” de praf si nu numai, surse pentru praf si murdarie, particule de orice fel care afecteaza calitatea aerului din incaperi. Acestea au nevoie nu numai de periere si de aspirare insa si de improspatare a mirosurilor. Il calci in picioare zi de zi si se intelege ca este vorba de un caz al murdariei ce ridica probleme.

Un comentariu la „Nevoia de aer proaspat”

Lasă un răspuns