Noi trucuri sa mananci mai putin

Oricat ai incerca se pare ca nu te poti abtine de la anumite produse. Iti fac cu ochiul din vitrine, sunt peste tot in jurul tau si cel mai comun lucru, sa mananci cu paine, inseamna un chin pentru tine. Sunt situatii comune pana la urma care scot in evidenta faptul ca autocontrolul este necesar. Insa din fericire se descopera noi si si noi trucuri care sa ajute.

Din lista a ceea ce cercetatorii au gasit se pare ca forma farfuriei si detalii de acest gen sunt cele care ajuta o persoana sa tina cont mai mult de cat se mananca. Si nu, sa mananci tot din farfurie nu are legatura.

  • Farfuriile rosii se pare ca te inhiba. Asa spun cercetatorii care au descoperit ca daca vei consuma mancare din recipiente sau vesela rosie ai tendinta de a manca mai putin. Cu 22% chiar.
  • Cand farfuria este cu un diametru de 30 de cm se pare ca avem tendinta din nou de a manca mai mult. Deci opteaza pentru farfurii mici pentru portii mai mici. Desi este un termen versatil caci ai putea sa pui mai mult tocmai din ideea ca farfuria este mai mica insa si in acest caz va trebui sa functioneze autocontrolul pana la urma.
  • Evita recipientele transparente. Acesta este un truc si in marketing. Ceea ce este la vedere practic iti face cu ochiul. Si concret un studiu in acest caz arata ca o persoana tinde sa consume cu 46% mai repede mancarea dintr-un bol transparent decat din unul opac. Ascunzi nitel, castigi in dieta.

Si in acealasi stil ai putea foarte bine sa optezi pentru mancarea sanatoasa expusa mai mult. Pune diverse recipiente in frigider cu capace colorate inc are sa tii fructe si legume si vor fi mai degraba primele alegeri din frigider cand te apuca pofta de ceva pe la mijlocul noptii.

Lasă un răspuns