O altfel de cafenea

cafea

Nu exista un loc ideal caci perfectiunea este greu sau chiar si imposibil de atins. Cu toate acestea cand vine vorba de o schimbare, de altceva decat de clasica situatie parca ne revine zambetul pe buze. Se intampla si cand vine vorba de cafenele. Mai nou si Romania imprumuta ceea ce tine de un concept nou, de cafenea unde nu platesti consumatia.

Ideea unui rus avea sa schimbe totul. Se intampla in 2011 cand acesta inventa ceea ce se numea anticafeneaua, locul in care sa nu vii conditionat de a bea o cafea si de a pleca cat mai repede de frica sumei ce o aveai de platit. Si nu mult a durat pana cand si in alte tari s-a preluat acest concept. Daca a ajuns si la Kiev, printre altele si la Londra Romania nu a fost mai prejos si de curand a deschis o cafenea sau de fapt o anticafenea.

De fapt ce este interesant aici se refera la faptul ca nu vii sa platesti rand pe rand cate o cafea sau ceaiul dorit. Se pune pret pe timp si pe cum poti sa iit petreci mai mult timp relaxandu-te. Nu poti cumpara timpul, teoretic vorbind, insa poti se pare sa contorizezi totul intr-o alta maniera. Asadar, platesti cate o  ora, timp in care poti consuma orice iti doresti. Aici te servesti cu cafea, ceai sau snacksuri diverse.

Timpul petrecut aici insa are o alta valoare si pentru ca poti sa te distrezi cu tot felul de jocuri de masa. Vii sa te relaxezi la propriu, poti sta oricat iti doresti si ba chiar ti se ofera si din partea casei…timp- tot ce trece de 5 ore nu se mai plateste.

Parafrazand ceea ce spunea rusul care a venit cu intreaga poveste un astfel de loc este de fapt ceea ce se poate inchiria la comun pentru bunul plac si relaxarea multora.

Lasă un răspuns