O luna comerciala

cadou

Nu avem nevoie de o zi speciala in care sa sarbatorim marea dragoste pentru ca putem face asta in fiecare zi. Doar ca atunci cand intreaga suflare de oameni face asta parca trendul se  impune. Ce pare trist este ca nu stim sa facem din sarbatorile autohtone ceva comercial – cel putin de dragul de a le pastra.

Sarbatorim Ziua Indragostitilor ca si cand ar trebui sa bifam intr-un calendar acest lucru. Fara el parca a trecut luna fara sa ne iubim, adica degeaba. Ajungem astfel la concluzia ca este necesar sa urmam si piata caci totul e comercial si cadourile sunt de dorit. Ai putea sa ii cumperi un parfum sau o geanta spre exemplu si ii faci astfel poftele sau indirect ii spui: „uite, sa nu mai pierzi tu timpul la shopping si sa stai mai mult cu mine”.

De cand a aparut aceasta moda de a face cadouri? Ce reprezinta acestea? Ce-i drept nici nu merge ideea ca tu ca si prezenta esti de ajuns. Doar ca daca ne gandim la originea acestei sarbatori cadourile de fapt erau un mic simbol a unei relatii, a unei iubiri ce se justifica si se impartaseste. Se credea cu tarie in puterea de expresie a unor felicitari. Dar nu, suntem noi prea saraci sa luam asa ceva. De fapt poate ca suntem prea saraci si tocmai de aceea cadourile pentru noi inseamna acel ceva care stim ca o sa placa pentru ca nu are dar si-ar dori. Nu are pentru ca nu si-a permis sa investeasca deci bucuria este cu atat mai mare cand vede ce efort depui tu.

In fine, cert este ca orice se poate transforma intr-un cadou. Acum mai mult ca niciodata trebuie sa iti pui mintea la contributie si sa alegi acel ceva. Doar e 14 februarie si doar e luna comerciala, nu?

Lasă un răspuns